Odšťavovače a ich tajomstvá: Ako si vyrobiť dokonalé džúsy doma

odšťavovač kuchynský mixér

Zdravý životný štýl začína v kuchyni a závisí nielen od množstva skonzumovaného ovocia a zeleniny, ale aj od kvalitných kuchynských pomocníkov. Tí, vám pomôžu uchovať, v použitých surovinách, čo najviac živín, prípadne si vďaka nim pripravíte aj tie klasické varianty jedál zdravou formou.

Tip pre vás: Raňajková ovsená kaša - tip, ako ju pripraviť a čím ju obohatiť, aby bola dokonalá

Naštartujte vaše zdravie s kuchynskými pomocníkmi!

Viete si predstaviť ako si taký obľúbený vyprážaný syr alebo hranolky, pripravíte len s použitím pár kvapiek oleja? Presne toľko totiž potrebuje teplovzdušná fritéza na prípravu rozličných jedál. Upečiete si v nej skvelé zemiaky, zeleninu, ryby, či iné hravé a pritom chutné pokrmy.

A ak patríte medzi milovníkov polievok alebo rôznych druhov omáčok, tie vám pomôže vyhotoviť multifunkčný kuchynský mixér, ktorý vám okrem iného vymiesi cesto na domáci chlebík, alebo nastrúha zeleninu, tvrdé syry, pripadne pomelie orechy.

Mnoho ľudí však zaujíma ako môžu naštartovať svoj deň s extra dávkou ovocia, bylín alebo zeleniny? Jednoducho, použite odšťavovač! Táto top trojka kuchynských pomocníkov vám zaručene pomôže dosiahnuť nielen kreativitu na tanieri, ale výsledkom bude aj vaše pevnejšie zdravie.

Neprehliadnite: Upokojujúci bylinný kúpeľ - pohladí telo i dušu

Odšťavňovač Nutribullet Nutribullet

Pripravte si pohár čerstvého a osviežujúceho zážitku 

Príprava kvalitných domácich džúsov je zábavný a výživný spôsob, ako zapojiť do prípravy deti a zároveň si vychutnať čerstvé ovocie, zeleninu, prípadne bylinu ako je napríklad stopkový zeler. Navyše tento typ nápoja neobsahuje žiadne konzervačné látky ani cukor, takže si jeho blahodárny vplyv môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa.

Pozri si aj: Ktoré znamenie zverokruhu je najkrajšie? Nájdi odpoveď TU a TERAZ!

Ako si vyrobiť dokonalé džúsy?

Základom kvalitnej šťavy sú nielen čerstvé suroviny, ktoré nesmú byť prezreté, pretože od toho závisí výsledná chuť nápoja, ale aj výber kvalitného kuchynského pomocníka. Ten najlepší odšťavovač vám zaručí nízku rýchlosť odšťavovania, čím zabezpečí, že sa do šťavy nedostane príliš veľa vzduchu a tepla, preto ani proces oxidácie šťavy neprebehne tak rýchlo.

Na začiatku ingrediencie starostlivo umyte a v prípade citrusov ich zbavte šupy, nakrájajte a môžete začať nakladať do odšťavovača. Počas odšťavovania sa neponáhľajte, zabezpečíte si tak plynulejšie a kvalitnejšie odšťavenie jednotlivých kusov potravín, čo vám v konečnom dôsledku prinesie viac šťavy. Venujte dôraz aj správnemu výberu nadstavcov, ktoré sa volia podľa tvrdosti ovocia a zeleniny.

Nebojte sa experimentovať, šťavu môžete dochutiť aj exotickejšími druhmi ovocia, prípadne citrusmi, to dodá džusu osviežujúcejšiu chuť a rôznorodosť, ktorú iste oceníte.

Odporúčame tiež: Najlepšie spôsoby detoxikácie bez prísnych diét a drastických zmien

Ako dlho skladovať čerstvé šťavy?

Pokiaľ si chcete zaručiť čo najvyšší príjem živín a minerálov získaných z odšťaveného ovocia a zeleniny, konzumujte váš čerstvo pripravený nápoj, hneď po jeho príprave. Ak však čerstvú šťavu nemôžete konzumovať ihneď, uzavrite ju do fľaše a skladujte v chladničke najviac 24-hodín. Myslite na fakt, že každou hodinou šťavy strácajú na svojej blahodárnej sile, to je hlavný dôvod, prečo si ich pripravovať vždy čerstvé.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE