Pečená mrkva s medom, fetou a kôprom: Rýchla a chrumkavá príloha

recept na pečenú mrkvu

Nájsť či pripraviť niekedy tú správnu prílohu vie byť záhul. Obzvlášť vtedy, ak nechete opäť variť ryžu alebo zemiaky. Takže ak hľadáte ideálnu prílohu na letné grilovanie, nedeľný obed alebo len tak ku večeri, ste na správnom mieste. 

Pozývame vás vyskúšať jednu z najchutnejších, najvoňavejších a najchrumkavejších kombinácií, ktorú viete pripraviť za pár minút a efekt bude dokonalý! Pečená mrkva s fetou a kôprom je niečo medzi dezertom a zdravou večerou. 

Recept na pečenú mrkvu s medovou glazúrou, fetou a kôprom

Tento recept predstavuje dokonalý mix sladkej medovej glazúry, cesnaku, byliniek a slaného syra, ktorý dodá zeleninovej klasike nový rozmer. Medové glazé má zázračnú schopnosť premeniť obyčajnú zeleninu na niečo výnimočné. No a my máme hru s chuťami radi. 

Keď sa mrkva upečie do zlatista, niektoré konce sa skaramelizujú a stanú sa nebezpečne chrumkavé (v dobrom slova zmysle). Navyše je to skvelá alternatíva ku klasickým pečeným zemiakom alebo aj pečivu. A hoci je to len príloha, môžete ju zjesť aj samostatne alebo aj ako súčasť šalátu

Ingrediencie:

  • 5-6 ks mrkvy
  • 1-2 pl olivového oleja
  • 1 pl medu
  • 1-2  strúčiky cesnaku 
  • Sušený alebo čerstvý kôpor (najlepšie kombinácia oboch)
  • Syr feta (rozdrvený)
  • Morská soľ
  • Čierne korenie

Postup:

  • Predhrejte si rúru na 200 °C. Medzitým si očistite a pozdľžne rozkrojte mrkvy. 
  • Mrkvu dajte do misy, pridajte olivový olej, med, pretlačený česnak, kôpor, soľ, čierne korenie a všetko dobre premiešajte.
  • Zmes dajte na plech s papierom na pečenie. 
  • Pečte približne 30-35 minút, kým nezačne byť mrkva zlatistá a na okrajoch jemne chrumkavá.
  • Po vybratí z rúry posypte fetou a prípadne ešte čerstvým kôprom. Hotovo!

pečená mrkva s fetou
Instagram / @kalefornia_kravings

Pýtate sa, ako tento recept vylepšiť? Pre extra citrusovú chuť pridajte trochu citrónovej šťavy. Vyskúšajte aj iné bylinky - petržlen, tymian alebo rozmarín. No a ak nemáte mrkvu, dá sa krásne doplniť aj pečeným batátom. Okrem toho, mrkvu si môžete namarinádovať aj vopred, aby sa chuťové profily lepšie prepojili. Vyskúšajte! 

Zdroj úvodnej fotky: Instagram / @kalefornia_kravings


0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE