Prirodzená krása: 5 tipov, ako ju zvýrazniť bez drahých procedúr

Ako zdôrazniť prirodzenú krásu bez drahých procedúr

V dnešnej dobe sociálnych sietí a neustálych úprav je mnoho ľudí a žien presvedčených, že pre krásu sú nevyhnutné plastické operácie či drahé kozmetické procedúry. Pravdou však je, že najdôležitejšie je vyzdvihnúť to, čo už máte, a cítiť sa skvele vo svojej prirodzenej koži. Prirodzenosť sa trochu vytratila, či už vo fyzickej kráse, alebo skrátka vo svojich presvedčeniach. Snažíme sa zapáčiť iným bez toho, aby sme sa pozreli na svoje skutočné „ja“.

Dnes je reč o vonkajšej kráse a niekedy stačí naozaj málo. Starostlivosť o telo a využívanie správnych kozmetických techník môže zázračne pomôcť zvýrazniť vašu prirodzenú krásu. Pozrime sa na päť jednoduchých, ale efektívnych tipov, ktoré vám pomôžu.

Prečítajte si: Škoricový peeling: Objav čaro prírodnej domácej kozmetiky

5 tipov, ktoré vám pomôžu zvýrazniť prirodzenú krásu

1. Zdravá pleť je základ

Prvým a najdôležitejším krokom k zdôrazneniu prirodzenej vonkajšej krásy je starostlivosť o pleť. Zdravá pleť je ako plátno pre všetko ostatné. Ak je vaša pokožka hydratovaná, čistá a žiarivá, nepotrebujete žiadne silné krycie produkty a výrazný make up. Zamerajte sa na denné čistenie pleti, hydratačné krémy a pravidelné používanie ochranného faktora proti UV žiareniu.

Náš tip: Zahrňte do svojej rutiny rozjasňujúce séra či sérum s vitamínom C, ktoré pomáha zjednotiť tón pleti a bojovať proti voľným radikálom. Jemný peeling 1-2x týždenne odstráni odumreté bunky a dodá pokožke svieži vzhľad. Zároveň, pravidelná hydratácia, nielen zvonku, ale aj zvnútra, je kľúčom k udržaniu elasticity a mladistvého vzhľadu pokožky. Pite dostatok vody a využívajte hydratačné produkty vhodné pre váš typ pleti.

2. Menej je viac, a to platí aj pri líčení

Prirodzená krása neznamená žiadne líčenie, ale správne zvýraznenie vašich najkrajších čŕt. Kľúčom je nájsť rovnováhu a nevytvárať zbytočne ťažký make up, ktorý skôr zakrýva, než zdôrazňuje prirodzenosť.

Náš tip: Používajte ľahký podklad, ako je BB alebo CC krém, ktorý dodá pleti jemný lesk bez toho, aby vytváral "masku". Pridajte jemný dotyk rozjasňovača na lícne kosti a korektor na prekrytie nedokonalostí. Pre zdôraznenie pier zvoľte odtiene, ktoré sú čo najbližšie k vašej prirodzenej farbe pier. Pre svieži vzhľad použite aj lesk na pery alebo balzam.

3. Koruna krásy: vlasy 

Dobre udržiavané vlasy sú nesmierne dôležitou súčasťou celkového vzhľadu. Nezáleží na tom, či máte krátke alebo dlhé vlasy, dôležité je, aby boli zdravé a plné lesku. A vás mohla každodenne tešiť vaša koruna krásy.

Náš tip: Pravidelné strihanie rozštiepených koncov, používanie vyživujúcich masiek a menej časté používanie tepelných stylingových nástrojov vám pomôže zachovať vitalitu vlasov. Prírodné oleje, ako je kokosový alebo arganový, dodajú vlasom jemnosť a lesk.

Odporúčame: K-beauty: Tajomstvo kórejskej kozmetiky, ktorá si podmanila svet!

Vlasy ako koruna krásy
Depositphotos

4. Pohľad, ktorý upúta

Zdôraznite oči. Oči sú zrkadlom duše a správne líčenie ich dokáže nielen zvýrazniť, ale aj opticky zväčšiť a otvoriť váš pohľad.

Náš tip: Používajte jemný očný tieň v neutrálnych odtieňoch, ktorý bude lichotiť farbe vašich očí. Ak chcete pridať intenzitu, aplikujte hnedú alebo čiernu očnú linku na horné viečko blízko línie rias. Kľúčom k dokonalej hĺbke pohľadu sú tiež dlhé a husté riasy. Kvalitná maskara, ktorá ich predĺži a zhustí, bude váš najlepší priateľ.

Bude vás zaujímať: Ovládnite ikonické líčenie 90. rokov: Kompletný návod s top produktmi Dermacol

Sebavedomie ako kľúč k prirodzenej kráse
Depositphotos

5. Sebavedomie ako kľúč k prirodzenej kráse: buďte sami sebou

Čo je tá čerešnička na torte? Skutočným základom krásy je sebavedomie. Je to tá najdôležitejšia ingrediencia, ktorá vás robí skutočne krásnymi. Keď sa cítite dobre vo svojej vlastnej koži, vaša prirodzená krása sa prejaví naplno. Nebojte sa prejaviť svoju individualitu, či už v štýle obliekania, líčení, alebo správaní.

Náš tip: Byť sama sebou znamená cítiť sa pohodlne s tým, kým ste. Naučte sa prijímať svoje nedokonalosti a vidieť ich ako súčasť svojej osobnej jedinečnosti.

Nie je potrebné uchyľovať sa k drastickým zásahom, aby ste sa cítili krásne. Starostlivosť o pleť, správne líčenie, zdravé vlasy a hlavne sebavedomie vám môžu pomôcť zdôrazniť vašu prirodzenú krásu. Nezabúdajte, že skutočná krásna začína vami. Skutočná krása prichádza zvnútra a je to vaša jedinečnosť, ktorá vás robí krásnymi.

Zdroj úvodnej fotky: Depositphotos

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE