7 tajomstiev krásy severaniek, ktoré by ste mali zaradiť do svojej rutiny

Od ikonickej Ingrid Bergman až po herečku Aliciu Vikander, modelku Elsu Hosk a influencerku Matildu Djerf sú severanky už desaťročia inšpiráciou pre prirodzenú, jednoduchú a nenútenú krásu. Životný štýl, skôr než kozmetická rutina v doslovnom zmysle, škandinávske princípy krásy sú viac než len rad používaných produktov a krokov k zdravej pokožke, vlasom a telu.

Severanky sa snažia nájsť rovnováhu vo všetkých aspektoch života, a pokiaľ ide o zdravie, je to kombinácia zdravej stravy, dostatku spánku, organických ingrediencií, pobytu na čerstvom vzduchu, cvičenia a starostlivosti o svoje zdravie.

V šatníkoch severaniek nájdete zase najnovšie módne trendy a príjemné farby, ktoré rozžiaria aj ten najpochmúrnejší deň. Tieto štýlové ženy sa snaží napodobňovať mnoho žien po celom svete vďaka ich nezameniteľnej kráse a vkusu.

Túžite po bezchybnej pleti a prirodzenom vzhľade, ktorým vynikajú severanky? Prinášame vám tajomstvá krásy pôvabných žen zo severnej Európy, ktoré určite stoja za vyskúšanie.

Neprehliadni: Nové pleťové séra od Dermacol: všetko, čo vaša pleť potrebuje

1. Zdravá strava

Zdravá pleť začína zdravou stravou a severanky to dobre vedia. Podobne ako stredomorská strava, aj tá škandinávska sa zameriava na zdravé, sezónne stravovanie založené na miestnom zdroji ovocia, zeleniny a morských plodoch. 

Vo všeobecnosti majú ľudia žijúci na severe Európy tendenciu jesť viac zdravých a čerstvých potravín ako tých spracovaných, medzi ktoré patrí ovocie (najmä bobuľové ovocie, ktoré obsahuje vitamíny i antioxidanty), koreňová zelenina, ryby bohaté na omega tri mastné kyseliny a kolagén, celozrnné výrobky a jogurty. Vyhýbajú sa rýchlemu občerstveniu, sladkým nápojom, potravinám s pridaným cukrom a nadmerne slaným jedlám.

2. Starostlivosť o krásu, pleť, starostlivosť o vlasy - prírodné ingrediencie

Čistá pleť, zdravá pokožka hlavy bez lupín, žiadne mastné vlasy, minimálne vrásky, hydratácia, regenerácia buniek - všimli ste si niekedy, akú krásnu, jemnú pokožku a zdravé vlasy majú severanky?

Dôležitosť organických zložiek z miestnych zdrojov sa odráža v produktoch starostlivosti o pleť, na ktoré severanky nedajú dopustiť. Škandinávske produkty a kozmetika starostlivosti o pleť, vlasy či pokožku tela sú prevažne zakorenené v prírode, využívajú organické a prírodné zložky, ako je voda zo škandinávskeho ľadovca známa svojou čistotou, ikonická moruška so zložkami proti starnutiu (anti-age kozmetika), ako aj vitamín A, B, C a D a čisté omega oleje pochádzajúce z hlbín chladných morí.

Pri nákupe kozmetiky skúste siahnuť po produktoch zameraných na ošetrenie pokožky, ošetrenie vlasov, ktoré obsahujú prírodné ingrediencie a zaraďte ich do svojej rutiny organickej krásy. Nezabúdajte na potreby pokožky hlavy, váš typ vlasov či rôzne potreby pokožky tela a na základe toho vyberajte vhodné prípravky.

S obrovskými rozdielmi teplôt a úrovní vlhkosti medzi zimou a letom severanky dbajú na to, aby v zime dodávali svojej pokožke viac vlhkosti a v lete používali ľahšie produkty. Bez ohľadu na ročné obdobie, ženy zo severu Európy nikdy nezabudnú na kvalitný opaľovací krém.

3. Dôkladná starostlivosť o ruky a nohy

Ochrana pleti a pokožky zahŕňa i starostlivosť o ruky a nohy. Keďže v severnej Európe býva skutočne chladno, extrémne výkyvy teplôt dokážu odhalenú pokožku vysušiť a poškodiť. Na rukách je pokožka citlivejšia a často vplyvom chladu praská. Severanky si trpezlivo ošetrujú pokožku rúk v podobe parafínových zábalov, glycerínových masiek a balzamov. Nechýba ani olejové sérum na okolie nechtov. Na chodidlá si doprajú relaxačný kúpeľ a hýčkajú si ich zvláčňujúcim krémom večer aj ráno.

Pozri aj: Ryžová voda ako zázračný elixír na pleť, vlasy a trávenie. Zisti ako ju vyrobiť, používať a skladovať

Spánok

Zdroj: Depositphotos

4. Dostatok spánku

Dostatok spánku je základom zdravého tela a mysle a severanky majú k spánku špeciálny prístup. Nájdu si čas na rituály pred spaním, ako je čítanie alebo varenie čaju. Chodia tiež skoro spať a vstávajú skoro. Vždy sa postarajú o to, aby bola v izbe tma, a spia s otvorenými oknami, pretože je známe, že čerstvý vzduch podporuje lepší spánok.

5. Aktívny život v prírode a pobyt na čerstvom vzduchu

Severania trávia veľa času v prírode a využívajú výhody čerstvého vzduchu, studenej vody a slnka. Škandinávske ženy si radi zacvičia v prírode, zbožňujú prechádzky v parku, piknik s priateľmi, večeru pod holým nebom alebo kávu na čerstvom vzduchu. To je dôležité najmä v zime, keď sú dni krátke a telo potrebuje zachytiť nejaké slnečné svetlo.

Zaujme Ťa: Zlozvyky, ktoré škodia kráse a robíte ich aj vy: Pozor na týchto 5!

Sauna

Zdroj: Depositphotos

6. Sauna a ľadová voda

Fínska saunová kultúra je svetoznáma a dokonca zapísaná na zozname svetového dedičstva UNESCO ako nehmotné kultúrne dedičstvo ľudstva. Saunu však nepoužívajú len Fíni – aj ostatní Škandinávci a národy severnej Európy majú kultúru využívania výhod tepla a pary, ktoré sa striedajú s ľadovými kúpeľmi. Niektoré výskumy preukázali pokles bežného kožného mazu, stabilnejšiu funkciu epidermálnej bariéry a reguláciu pH pokožky u ľudí, ktorí pravidelne navštevujú saunu.

Severanky tvrdia, že horúca a studená kombinácia sauny a ľadovej vody čistí myseľ a pôsobí blahodarne na pokožku. Niektoré ženy dokonca ľadovú vodu používajú na umývanie tváre pretože pomáha odstraňovať opuchy (najmä okolo očí), redukuje vrásky, upokojuje spálenú pokožku a prispieva k zdravého lesku pokožky.

7. Menej je viac - pravé ja

V živote a v prístupe ku kráse sa severanky prikláňajú k minimalizmu a jednoduchosti – snažia sa o nenútený, prirodzený vzhľad. To znamená mať zdravo vyzerajúcu pleť bez prílišného make up-u. Ich inkluzívna krása a prirodzená verzia samých seba je známa po celom svete a ženy zo severnej Európy často obsadzujú rebríčky najkrajších žien sveta

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE