5 chýb pri používaní telového krému, ktorým sa určite vyhnite

chyby pri používaní telového krému

Používanie telového krému je základom starostlivosti o pokožku. Najmä teraz, v chladnom období, kedy počasie dáva pokožke skutočne zabrať. Napriek tomu, že väčšina z nás telový krém používa denne, existujú časté chyby, ktoré môžu znížiť jeho účinnosť. Tu je niekoľko najčastejších chýb, ktorým by ste sa mali určite vyhnúť, aby ste dosiahli maximálny efekt hydratácie, starostlivosti a pocitu detskej jemnosti.  

Prečítajte si: Ako na dokonale hladkú pokožku? Vyskúšajte tieto účinné typy

Aké sú najčastejšie chyby? 

1. Aplikácia telového krému na suchú pokožku

Jednou z najčastejších chýb je nanášanie telového krému na suchú pokožku. Po sprche alebo kúpeli je vaša pokožka najviac pripravená absorbovať vlhkosť a účinné látky z krému. Keď je pokožka ešte mierne vlhká, póry sú otvorené a umožňujú lepšie vstrebanie produktu. Ak si krém nanesiete na úplne suchú pokožku, účinné látky sa nemusia absorbovať tak efektívne a pokožka môže zostať suchá alebo napnutá. To isté platí aj pre pleť. 

Tip: Po sprche alebo kúpeli sa jemne osušte uterákom, ale nechajte pokožku mierne vlhkú. Potom okamžite aplikujte krém a doprajte si krátku masáž.

Bude vás zaujímať: Upokojujúci bylinný kúpeľ - pohladí telo i dušu

Domáci kúpeľ
Depositphotos

2. Používanie nesprávneho typu krému

Nie všetky telové krémy sú rovnaké, a preto je dôležité vybrať si ten, ktorý zodpovedá typu vašej pokožky. Ak máte suchú pokožku, ľahký hydratačný krém nemusí poskytnúť dostatočnú výživu. Pre suchšiu pokožku sú lepšie hutné krémy s obsahom bambuckého masla, glycerínu alebo kyseliny hyalurónovej. Naopak, pre mastnejšiu pokožku sa odporúčajú ľahšie krémy na báze gélu, ktoré neupchávajú póry.

Tip: Čítajte etikety a hľadajte produkty, ktoré zodpovedajú typu vašej pokožky. Ak máte citlivú alebo aknóznu pokožku, vyhýbajte sa parfúmovaným produktom.

3. Nedostatočná aplikácia alebo nesprávne množstvo

Použitie príliš malého množstva telového krému je ďalšou častou chybou. Pokožka na celom tele potrebuje dostatočnú hydratáciu, a preto by ste mali krém nanášať v dostatočnom množstve. Ak nanesiete len malé množstvo, krém nemusí pokryť celú plochu pokožky, čo môže viesť k suchým miestam.

Tip: Pri nanášaní krému sa nebojte použiť dostatočné množstvo na pokrytie celého tela, najmä suchších miest, ako sú lakte, krk, kolená a chodidlá. Tie bývajú kritické a majú tendenciu byť najviac suché a popraskané.

4. Príliš časté alebo príliš zriedkavé používanie

Ďalšou častou chybou je nepravidelnosť v používaní telového krému. Jednorazová aplikácia krému občas nestačí na to, aby bola pokožka neustále hydratovaná. Na druhej strane, príliš časté používanie niektorých krémov môže viesť k preťaženiu pokožky, najmä ak obsahujú silikóny alebo iné zložky, ktoré môžu vytvárať bariéru na pokožke.

Tip: Krém aplikujte pravidelne, najmä po sprche alebo kúpeli. Pre suchšiu pokožku je možné aplikáciu opakovať aj dvakrát denne, ráno a večer.

Odporúčame aj: Zlozvyky, ktoré škodia kráse a robíte ich aj vy: Pozor na týchto 5!

Aplikácia telového krému
Depositphotos

5. Kombinácia telového krému s nesprávnymi výrobkami

Používanie viacerých rôznych kozmetických výrobkov naraz, ktoré nemusia byť kompatibilné, môže viesť k podráždeniu pokožky alebo zníženiu účinnosti telového krému. Niektoré produkty môžu vytvoriť bariéru, ktorá zabráni krému preniknúť do hlbších vrstiev pokožky.

Tip: Zvoľte si jednoduchú rutinu a používajte produkty, ktoré sa vzájomne dopĺňajú. Napríklad, ak používate telový olej, aplikujte ho pred krémom, aby sa lepšie vstrebával.

Chýb sa dopúšťame denne, a to nielen pri aplikácií či výbere kozmetiky. Čím viac ale vieme, tým lepšie môžeme tieto poznatky využiť. Starostlivosť o pokožku nie je len o jej estetickom vzhľade, ale aj o jej celkovom zdraví. Hydratácia je kľúčom k tomu, aby pokožka plnila svoju funkciu ochrannej bariéry proti vonkajším vplyvom. Pravidelné používanie kvalitného telového krému je jednou z najjednoduchších ciest k udržaniu zdravejkrásnej a hebkej pokožky. 

Zdroj úvodnej fotky: Depositphotos

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE