Chcete štíhlejšiu tvár? Tu je vedecký kľúč k výraznému chudnutiu v tvári!

ako schudnúť v tvári

Podľa výskumu vedeného tímom kanadských vedcov z University of Toronto, na to, aby bol viditeľný rozdiel v tvári pozorovaný ostatnými, musí človek schudnúť okolo 3,5 až 4 kilogramy. To však ešte neznamená výrazné „zoštíhlenie“ tváre – je to len minimálny úbytok, ktorý si iní ľudia začnú všímať. Ak chcete dosiahnuť výraznejší efekt zoštíhlenia, výskumníci zistili, že treba zhodiť približne 8 až 9 kilogramov.

Vedci dospeli k tomuto záveru po dôkladnom výskume, ktorý zahŕňal analýzu fotografií ľudí pred a po ich chudnutí. Na základe zmien v tvárových črtách, ako sú líca, čeľusť či brada, určili presné body, pri ktorých sa zmeny stávajú viditeľnými pre okolie.

Kľúčové zistenia výskumu:

  • 3,5 až 4 kilogramy sú minimálnym množstvom, ktoré si ľudia všímajú v tvári iných.
  • 8 až 9 kilogramov je hmotnosť, po ktorej sa tvár začne výraznejšie zoštíhľovať a zmeny sú zreteľne vnímané.

Prečítajte si: Hubová káva: Nový spôsob, ako si zlepšiť zdravie, alebo marketingový trik?

Prečo je chudnutie v tvári pre mnohých také dôležité?

Chudnutie v tvári má pre mnohých ľudí veľký estetický význam. Výrazné črty tváre, ako sú lícne kosti alebo ostrejšie kontúry čeľuste, sú často považované za znak zdravia a mladistvého vzhľadu. Z tohto dôvodu si mnohí želajú zhodiť niekoľko kíl nielen kvôli zdraviu, ale aj preto, aby mali štíhlejšiu tvár.

  1. Sebavedomie – ľudia, ktorí majú pocit, že ich tvár je „nadutá“, môžu cítiť nižšie sebavedomie. Zoštíhlená tvár môže prispieť k vyššej sebaistote a spokojnosti so vzhľadom.
  2. Vek a starnutie – s pribúdajúcimi rokmi má tendencia sa tuk v tvári hromadiť, najmä v oblasti líc a brady, čo môže spôsobiť nežiaduce zmeny vzhľadu, ako napríklad dvojitú bradu. Chudnutie v tvári môže zjemniť tieto znaky a dodať mladší vzhľad.
  3. Fotografie a verejný imidž – tvár je prvá vec, ktorú si ľudia na iných všímajú. Či už na fotografiách, v práci alebo pri sociálnych stretnutiach, štíhla a kontúrovaná tvár je často vnímaná ako atraktívna a zdravá.

Odporúčame: Selfie - aký vplyv má tento fenomén na naše duševné zdravie?

chudnutie
Depositphotos

Ako schudnúť v tvári efektívne?

Je dôležité si uvedomiť, že neexistuje žiadny špecifický spôsob, ako schudnúť len v tvári. Chudnutie je proces, ktorý ovplyvňuje celé telo, a nie je možné cielene zhodiť len na jednej časti tela. Napriek tomu existujú niektoré faktory, ktoré môžu podporiť rýchlejšie viditeľné výsledky na tvári.

1. Zníženie celkového telesného tuku

Najdôležitejším krokom k zoštíhleniu tváre je celkové zníženie telesného tuku. To môžete dosiahnuť kombináciou:

  • Zdravého stravovania – obmedzte príjem spracovaných potravín, cukrov a soli, a zamerajte sa na stravu bohatú na bielkoviny, zdravé tuky a vlákninu.
  • Cvičeniakardio cvičenia, ako beh, bicyklovanie alebo plávanie, sú účinné pri spaľovaní tukov. Kombinujte ich so silovým tréningom, ktorý podporí tvorbu svalov a zvýši metabolizmus.

2. Pitie dostatočného množstva vody

Dehydratácia môže spôsobiť zadržiavanie vody, čo vedie k opuchnutiu tváre. Pitie dostatočného množstva vody pomáha telu vylučovať toxíny a nadbytočnú vodu, čo znižuje opuchy a dáva tvári jemnejší vzhľad.

Neprehliadnite: Vonné vosky do aromalampy: Ako si ich vyrobiť?

3. Obmedzenie príjmu soli a cukru

Nadmerný príjem soli vedie k zadržiavaniu vody, čo môže spôsobiť opuchy najmä v oblasti líc a očí. Obmedzením soli a cukru v strave znížite šance na nadúvanie tváre.

4. Tvárové cvičenia

Existujú rôzne cvičenia, ktoré môžu pomôcť tonizovať svaly v oblasti tváre a zlepšiť cirkuláciu. Napríklad:

  • Nafukovanie líc – nafúknite ústa vzduchom a presúvajte ho z jednej strany na druhú, čím posilníte svaly okolo líc.
  • Zdvíhanie brady – sedením rovno a zdvíhaním brady hore môžete posilniť svaly v oblasti krku a čeľuste.

5. Dostatok spánku

Nedostatok spánku môže viesť k únave a nadmernému opuchu tváre, najmä pod očami. Zabezpečte si dostatok kvalitného spánku, aby sa vaša tvár mohla zregenerovať a pôsobila sviežo.

Prečítajte si aj: Ako dosiahnuť lepšiu jesennú imunitu bez zbytočnej chémie?

Dôležitosť trpezlivosti pri chudnutí v tvári

Chudnutie je proces, ktorý si vyžaduje čas a trpezlivosť. Zatiaľ čo výsledky na tvári môžu byť viditeľné skôr, než na iných častiach tela, je dôležité nestrácať motiváciu. Každý organizmus je iný a reaguje na chudnutie rôznym tempom. Niektorí ľudia si všimnú zmeny rýchlo, zatiaľ čo iní môžu potrebovať viac času. Najdôležitejšie je zamerať sa na celkové zdravie, nielen na estetický výsledok.

Ak sa pokúšate schudnúť a jedným z vašich cieľov je zoštíhlenie tváre, vedci ponúkajú jasné čísla: minimálne 3,5 až 4 kilogramy na to, aby si ostatní začali všímať zmeny, a 8 až 9 kilogramov pre výrazné zoštíhlenie tváre. Aj keď neexistuje špecifický spôsob, ako schudnúť iba v tejto oblasti, zníženie celkového telesného tuku, zdravý životný štýl a správna starostlivosť o pleť vám môžu pomôcť dosiahnuť váš cieľ.

Takže, ak snívate o výraznejších črtách a štíhlejšej tvári, začnite s trpezlivosťou a odhodlaním – a vedci vám už ponúkli jasný cieľ!

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE