Šetrný odličovač bez chemikálií: Ako si ho jednoducho vyrobiť doma?

Domáci príridný odličovač

Poznáte to, odlíčenie je neodmysliteľnou súčasťou dennej rutiny starostlivosti o pleť. Nájsť kvalitný a šetrný odličovač je niekedy výzva aj pre tie zbehlejšie. Je však nesmierne potrebný a naozaj si bez neho nevieme predstaviť večernú rutinu. Je dôležité, aby kvalitný odličovač pomohol odstrániť zvyšky make-upu, špiny a prebytočný maz, čím zároveň udrží pokožku čistú a zdravú.

Vedeli ste, že namiesto kupovaných odličovačov môžete vyskúšať domáci prípravok? Domáci odličovač vám poskytne účinné a šetrné odstránenie make-upu, pričom je zložený z jednoduchých a prírodných ingrediencií. Je to naozaj rýchla a efektívna výroba, ktorú budete chcieť skúsiť.

Postup, ako si vyrobiť vlastný domáci odličovač

Ingrediencie na domáci odličovač:

  • Olivový olej (6 polievkových lyžíc): Olivový olej je vynikajúci prírodný zvlhčovač a zároveň silný odličovač. Je bohatý na antioxidanty a vitamíny, ktoré pomáhajú zjemniť a hydratovať pleť. Dokáže odstrániť aj vodeodolný make-up, čím zabezpečuje šetrné a účinné čistenie.
  • Lanolín (1 polievková lyžica): Lanolín je prírodný tuk získavaný z ovčej vlny, známy svojimi hydratačnými vlastnosťami. Pomáha udržiavať pokožku hebkú a chránenú pred vysúšaním.
  • Glycerín (1 čajová lyžička): Glycerín je prírodný zvlhčovač, ktorý pomáha zadržiavať vlhkosť v pokožke. Navyše, pôsobí upokojujúco a zvláčňujúco, čím je pleť jemná a hydratovaná.
  • Ružová voda (1 čajová lyžička): Ružová voda je obľúbeným prírodným tonikom v starostlivosti o pleť. Má protizápalové účinky a pomáha upokojovať podráždenú pokožku. Kvetinová voda zároveň dodáva príjemnú vôňu a pleťosviežuje.
  • Nastrúhané mydlo (1 polievková lyžica): Jemné mydlo (vhodné na aplikáciu na tvár) pridané do zmesi pomáha vytvoriť krémovú konzistenciu, ktorá jemne čistí pleť a odstraňuje nečistoty.

Toto neprehliadnite: Prirodzená krása: 5 tipov, ako ju zvýrazniť bez drahých procedúr

Šetrné odstránenie make-upu
Depositphotos

Postup prípravy odličovača:

  • Najskôr zmiešajte všetky ingrediencie - olivový olej, lanolín, glycerín, ružovú vodu a nastrúhané mydlo.
  • Miešajte, kým nevznikne homogénna a krémová zmes.
  • Hotový odličovač naplňte do uzatvárateľnej nádoby, ktorá ho ochráni pred vzduchom a udrží čerstvým.

Ako odličovač používať?

Na odlíčenie stačí skutočne malé množstvo zmesi (veľkosti orieška), ktoré rozmiešate s malým množstvom vody alebo nanesiete na navlhčenú pleť. Následne jemnými krúživými pohybmi masírujte pokožku, aby sa make-up rozpustil. Nakoniec pleť dôkladne opláchnite vlažnou vodou. Táto domáca zmes je ideálna na odstránenie nielen denného make-upu, ale aj očných tieňov či špirály.

Skladovanie a trvanlivosť domáceho odličovača

Keďže ide o prírodný produkt bez konzervačných látok, je dôležité zmes uchovávať v chladničke, resp. vyhnúť sa vlhkému prostrediu. V uzatvorenej nádobe vydrží 4 až 6 týždňov. Pred použitím si vždy vezmite potrebné množstvo čistou lyžičkou, aby ste zmes uchránili pred kontamináciou.

Inšpirujte sa: Škoricový peeling: Objav čaro prírodnej domácej kozmetiky

Výroba domáceho odličovača na pleť
Depositphotos

Výhody domáceho odličovača

  • Prírodné zložky: Všetky ingrediencie sú prírodné a šetrné k pleti, bez pridaných chemikálií a konzervačných látok, ktoré sa často nachádzajú v komerčných výrobkoch z drogérie.
  • Hydratácia a ochrana: Olivový olej, lanolín a glycerín zabezpečujú dostatočnú hydratáciu a ochranu pokožky pred vysúšaním.
  • Univerzálnosť: Tento odličovač je vhodný pre všetky typy pleti, vrátane citlivej a suchej pleti, pretože nedráždi a zanecháva pleť jemnú a hydratovanú.
  • Ekonomická voľba: Výroba domácich kozmetických produktov je často finančne výhodnejšia ako kupované výrobky, pričom máte úplnú kontrolu nad zložením a tým, čo sa v produkte nachádza.

Bude vás zaujímať: Pleťová voda z ovsených vločiek – cenovo dostupná a s úžasnými účinkami!

Presvedčili sme vás vyskúšať tento domáci odličovač? Je skvelým spôsobom, ako sa starať o svoju pleť prirodzenou a nenásilnou cestou. Tento jednoduchý recept z kvalitných ingrediencií vám pomôže odstrániť zvyšky make-upu, hydratovať pleť a podporiť jej prirodzenú žiaru. Stačí pár základných ingrediencií a trocha času, čím získate skvelý kozmetický produkt, ktorý môže konkurovať tým z obchodu.

Zdroj úvodnej fotky: Depositphotos

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE