Pleťová voda z ovsených vločiek – cenovo dostupná a s úžasnými účinkami!

ovsené vločky na pleť

Ovsené vločky sú známe predovšetkým ako výživný a zdravý pokrm na raňajky, avšak ich výhody presahujú hranice kuchyne. V posledných rokoch sa ovsené vločky čoraz viac objavujú v prírodnej kozmetike, najmä v pleťových vodách a tonikách

Ak hľadáte spôsob, ako si vyrobiť vlastnú pleťovú vodu za rozumnú cenu, ste na správnom mieste. Priblížime si, ako si môžete vyrobiť pleťovú vodu z ovsených vločiek, aké sú jej účinky a prečo by ste ju mali zaradiť do svojej starostlivosti o pleť.

Prečítajte si: Saunovanie počas jesenných mesiacov – objavte TOP 7 pozitívnych účinkov pre naše zdravie!

Prečo ovsené vločky?

Ovsené vločky sú bohaté na živiny a majú množstvo prospešných vlastností pre pokožku. Obsahujú množstvo antioxidantov, vitamínov a minerálov, ktoré môžu pomôcť udržiavať pleť zdravú a krásnu. Medzi hlavné výhody ovsených vločiek patrí:

  • Hydratácia: Ovsené vločky majú schopnosť udržiavať vlhkosť v pokožke, čím pomáhajú predchádzať jej vysychaniu.
  • Upokojenie pokožky: Ovsené vločky majú protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť zmierniť podráždenie a začervenanie pleti.
  • Exfoliácia: Jemné zrná ovsených vločiek pomáhajú odstrániť odumreté kožné bunky, čím prispievajú k jemnejšej a hladšej pleti.
  • Ochrana: Antioxidanty obsiahnuté v ovsených vločkách pomáhajú chrániť pleť pred voľnými radikálmi, ktoré môžu spôsobovať predčasné starnutie.

Odporúčame: Raňajková ovsená kaša - tip, ako ju pripraviť a čím ju obohatiť, aby bola dokonalá

pleťová voda z ovsených vločiek
Depositphotos

Ako si vyrobiť pleťovú vodu z ovsených vločiek

Príprava pleťovej vody z ovsených vločiek je veľmi jednoduchá a rýchla. Budete potrebovať len niekoľko základných ingrediencií, ktoré sa dajú ľahko nájsť.

Ingrediencie:

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 2 šálky vody
  • 1 lyžica medu (voliteľné, pre extra hydratáciu)
  • 1 lyžica citrónovej šťavy (voliteľné, pre osviežujúci efekt)

Postup prípravy:

  1. Príprava ovsených vločiek: Vložte ovsené vločky do mixéra a rozmixujte ich na jemný prášok. Toto nie je nevyhnutné, ale zlepší konzistenciu pleťovej vody.
  2. Varenie: Do hrnca pridajte 2 šálky vody a rozmixované ovsené vločky. Priveďte k varu na strednom ohni a varte asi 10-15 minút, kým sa zmes nezahustí.
  3. Scedenie: Po uvarení preceďte zmes cez jemné sitko alebo gázu, aby ste oddelili tekutú časť od pevných častí. Môžete využiť aj ovsené vločky, ktoré zostanú, a pridať ich do kúpeľa alebo masky.
  4. Pridanie ďalších ingrediencií: Ak sa rozhodnete pridať med alebo citrónovú šťavu, teraz je ten správny čas. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  5. Skladovanie: Nalejte pleťovú vodu do čistej sklenenej fľaše s uzáverom. Môžete ju uchovávať v chladničke, kde vydrží približne 5-7 dní.

Použitie pleťovej vody z ovsených vločiek

Pleťová voda z ovsených vločiek sa používa ako tonikum. Môžete ju aplikovať na čistú pleť pomocou vatového tampónu alebo prstami. Masírujte ju do pleti a nechajte pôsobiť. Môžete ju používať ráno a večer ako súčasť svojej rutiny starostlivosti o pleť.

Neprehliadnite: Jesenná turistika s deťmi: Ako sa na ňu pripraviť a čo by ste nemali zabudnúť pribaliť?

Fantastické účinky ovsených vločiek na pleť:

1. Upokojenie a hydratácia

Jednou z najvýraznejších výhod ovsených vločiek je ich schopnosť upokojiť a hydratovať pleť. Ak máte suchú alebo citlivú pokožku, pleťová voda z ovsených vločiek môže poskytnúť úľavu od svrbenia a podráždenia. Vďaka svojej schopnosti udržiavať vlhkosť v pokožke, pleť zostane hydratovaná a jemná.

2. Zlepšenie vzhľadu pleti

Ovsené vločky pomáhajú zjemniť textúru pleti a dodávajú jej zdravý a žiarivý vzhľad. Exfoliačné vlastnosti ovsených vločiek odstraňujú odumreté kožné bunky, čím zlepšujú tón pleti a minimalizujú jemné vrásky a línie.

3. Regulácia pH pokožky

Pleťová voda z ovsených vločiek pomáha udržiavať prirodzené pH pokožky. Čistá pleťová voda je mierne kyslá, čo môže pomôcť vyrovnať pH pokožky, čím sa predchádza mnohým problémom, ako sú akné, ekzémy a iné kožné problémy.

4. Prevencia akné a vyrážok

Vďaka svojím anti mikrobiálnym vlastnostiam môže ovsená voda pomôcť predchádzať vzniku akné a vyrážok. Zmierňuje zápaly a reguluje tvorbu oleja na pokožke, čím zabraňuje upchávaniu pórov.

5. Ochrana pred predčasným starnutím

Antioxidanty obsiahnuté v ovsených vločkách chránia pleť pred voľnými radikálmi, ktoré spôsobujú predčasné starnutie. Pravidelným používaním pleťovej vody môžete pomôcť znížiť výskyt jemných vrások a udržať pleť mladistvú.

Prečítajte si aj: Ako detoxikovať telo ľahko a prirodzene: tu je 9 osvedčených tipov

Pleťová voda z ovsených vločiek je cenovo dostupná, ľahko sa pripravuje a ponúka množstvo fantastických výhod pre vašu pokožku. Vďaka svojim upokojujúcim, hydratačným a regeneračným vlastnostiam je ideálnym doplnkom vašej rutiny starostlivosti o pleť. Či už máte citlivú, suchú, alebo problematickú pleť, ovsené vločky sú prírodnou voľbou, ktorá vám môže pomôcť dosiahnuť zdravú a žiarivú pleť. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a objavte čaro ovsených vločiek vo svojej kozmetickej starostlivosti!

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE