Kvetinové vody: Zázračná prírodná starostlivosť pre každý typ pleti

Kvetinové vody podľa typu pleti

Kvetinové vody, známe aj ako hydroláty, sú jedinečným produktom, ktorý ponúka množstvo výhod pre každodennú starostlivosť o pleť. Tieto prírodné toniká vznikajú ako vedľajší produkt pri parnej destilácii rastlín, najmä pri výrobe éterických olejov

Hoci sú často menej aromatické než oleje, obsahujú bohaté množstvo bioaktívnych látok, ktoré prospievajú pleti. V tomto článku si rozoberieme, aké benefity vám môžu kvetinové vody priniesť a ako si vybrať tú najvhodnejšiu podľa vášho typu pleti.

Neprehliadnite: Váš kompletný sprievodca kvetinovými vodami: Ako ich používať?

Čo sú kvetinové vody?

Kvetinová voda je čisto prírodné tonikum, ktoré je bohaté na rastlinné vosky, biostimulátory a ďalšie cenné látky, ktoré pokožke dodávajú potrebnú starostlivosť. Neobsahujú alkohol, konzervanty ani syntetické látky, čo z nich robí vynikajúcu voľbu pre všetky typy pleti, vrátane citlivej. Hydroláty sa používajú na čistenie, osvieženie a tonizáciu pleti. Okrem toho, pomáhajú hydratovať pleť počas celého dňa, najmä v lete, keď pokožka stráca vlhkosť. Môžu tiež upokojiť podráždenú pokožku po holení, depilácii alebo nadmernom opaľovaní.

Ako si vybrať kvetinovú vodu podľa typu pleti?

Každý typ pleti si vyžaduje individuálnu starostlivosť. Správny výber kvetinovej vody podľa typu pokožky môže výrazne ovplyvniť výsledok a zlepšiť celkový vzhľad pleti.

Prečítajte si: Zlozvyky, ktoré škodia kráse a robíte ich aj vy: Pozor na týchto 5!

1. Normálna pleť

Ak máte šťastie na normálnu pleť bez výrazných nedostatkov, môžete si vybrať prakticky akúkoľvek kvetinovú vodu. Všetky typy hydratujú, osviežujú a tonizujú pleť. Medovka a harmanček sú obľúbené pre ich jemné a univerzálne vlastnosti. Medovka, navyše, pomáha upokojiť pleť a udržuje jej prirodzenú rovnováhu.

2. Suchá pleť

Suchá pleť často trpí začervenaním, šupinkami a nepríjemným pnutím. Aby sa suchá pokožka správne zregenerovala, potrebuje zvýšenú dávku hydratácie a výživy. Slamienka, levanduľa alebo ružová voda sú vynikajúce možnosti, ktoré pokožku hĺbkovo hydratujú, zlepšujú jej regeneráciu a upokojujú podráždenie. Ružová voda je obzvlášť známa pre svoje omladzujúce účinky.

3. Zmiešaná pleť

Zmiešaná pleť je charakteristická tým, že je na niektorých miestach suchá a na iných mastná. Pre tento typ pleti sú ideálne produkty, ktoré pomáhajú harmonizovať produkciu mazu a zároveň hydratovať suché miesta. Levanduľa a mäta pomáhajú regulovať mazové žľazy a udržiavajú pleť sviežu bez nadmerného vysušovania.

4. Mastná pleť

Mastná pleť často trpí na nadmernú tvorbu mazu, čo vedie k upchávaniu pórov a vzniku nedokonalostí. Kvetinové vody z rozmarínu, mäty alebo tea tree pomáhajú stiahnuť póry, znižujú lesk a účinne čistia pleť. Tea tree má navyše silné antibakteriálne vlastnosti, čo pomáha pri prevencii vzniku akné.

5. Problematická pleť

Ak máte problematickú pleť so sklonom k akné, je dôležité pleť pravidelne čistiť a používať produkty s antibakteriálnymi účinkami. Vilín, rozmarín a tea tree sú ideálne pre túto pleť, pretože stiahnu póry, čistia a pomáhajú predchádzať vzniku nových vyrážok.

6. Citlivá pleť

Citlivá pleť reaguje na mnohé kozmetické produkty podráždením alebo začervenaním. Preto je dôležité používať jemné a upokojujúce produkty. Medovka je jednou z najlepších volieb pre citlivú pleť, pretože hydratuje, hojí a znižuje zápaly bez zbytočného dráždenia.

Inšpirujte sa: Levanduľové tonikum - prírodná starostlivosť o pleť s relaxačným účinkom

Ako používať kvetinové vody?

Kvetinové vody môžete používať niekoľkými spôsobmi. Najjednoduchší spôsob je nastriekať ich priamo na tvár ako osvieženie počas dňa. Môžete ich tiež aplikovať pomocou vatového tampónu po čistení pleti, aby ste tonizovali a pripravili pleť na ďalšiu starostlivosť. V lete sú ideálne ako osvieženie pleti, pretože rýchlo hydratujú a zároveň príjemne chladia.

Kvetinové vody sú skutočným zázrakom prírody a výborným doplnkom každej kozmetickej rutiny. Sú vhodné pre všetky typy pleti a poskytujú prirodzenú a jemnú starostlivosť bez zbytočných chemikálií. Pri výbere však dbajte na kvalitu produktu a vyhýbajte sa tým, ktoré obsahujú alkohol alebo syntetické látky. So správnym hydrolátom sa vaša pleť bude cítiť sviežo, hydratovane a zdravšie po celý deň.

Zdroj úvodnej fotky: Depositphotos

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE