Nadčasové džínsové kúsky, ktoré sú trendy aj túto jeseň

Jeseň je obdobím, kedy džínsy získavajú na popularite, a to aj v roku 2023. Tento tradičný kúsok oblečenia je stále neprekonateľný vo svete módy. Všestrannosť a nadčasovosť denimu robí z neho túto sezónu nepostrádateľný doplnok pre každého módneho nadšenca, ale i trendov neznalých jedincov, ktorí hľadajú praktické kúsky do svojho jesenného šatníka

Džínsy sú univerzálnym kúskom, ktorý sa hodí na rôzne príležitostí a dá sa ľahko kombinovať s ďalším oblečením. Ako sa sezóny menia, menia sa aj štýly džínsov a trendy s nimi spojené. Pozrite sa s nami na najhorúcejšie a najnovšie trendy v oblasti džínsoviny pre jeseň 2023 a prispôsobte ich svojmu osobnému štýlu.

Neprehliadni: Bizarné módne kúsky, ktorými prekvapili svetoznáme módne domy

1. Džínsy ako základ šatníka

Džínsy sa stali neoddeliteľnou súčasťou každodenného života. Napriek množstvu inovatívnych dostupných materiálov zostáva denim jednou z najuniverzálnejších, najodolnejších a najvyhľadávanejších látok na trhu. Džínsy presahujú pohlavie i vek. 

Viete, kedy sa objavili prvé džínsy? S nápadom na modré rifle prišli Levi Strauss a Jacob Davis. Levi, prisťahovalec do USA mal malý obchod s látkami a galantériou. Jacob Davis zase šil oblečenie. V Straussovom obchode narazil na nevšednú látku - modrý denim. Jacob navrhol Levi, aby spolu vytvorili modré džínsy. Najväčšou inováciou bolo prichytenie švíkov pomocou nitov. 20. mája 1873 si tento kúsok oblečenia nechali patentovať.

Každá sezóna so sebou prináša nové trendy v oblasti džínsov. Túto jeseň kraľuje džínsovina so strihom po členky, džínsy so širokými nohavicami, bootcut džínsy či rifľové cargo nohavice.

Ako vybrať správne džínsy?

  • Pri výbere sa nenáhlite: Prejdite sa v džínsoch, sadnite si v nich, uistite sa, že vám dobre sedia.
  • Zvážte účel nosenia: Hľádáte kvalitné džínsy na každodenné nosenie alebo na nejakú špeciálnu príležitosť?
  • Zamerajte sa na strih: Preferujete minimalistické kúsky či pohodlnejšie modely? Obľubujete užší strih v podobe skinny jeansov alebo si trúfate na nové trendy?
  • Vyberte správnu veľkosť: Džínsy by vám mali perfektne sadnúť a mali by ste sa v nich cítiť pohodlne.
  • Kvalita materiálu: Najlepšie značky džínsov na trhu ponúkajú kvalitné džínsy, ktoré sú trochu drahšie. Džínsy však predstavujú univerzálny, nadčasový kúsok, preto sa do nich oplatí investovať.

Ako kombinovať džínsy?

Nosiť džínsy môžete na rôzne spôsoby - elegantný, športový, ležérny, dokonca i pracovný. Úzky strih môžete skombinovať s blúzkou, sakom, čižmami a obliecť si ich do práce. Voľné džínsy sa hodia na prechádzku, rande či rôzne voľnočasové aktivity.

Pozri aj: Color blocking v šatníku: Viete, čo tento výraz znamená a ako ho dosiahnúť?

2. Džínsové bundy - outfit s džínsovými bundami

Rifľové bundy alebo džínsové bundy sú klasikou, ktorá nikdy nevyjde z módy. Dnes existuje množstvo strihov, prevedení, farieb či dĺžok tohto obľúbeného módneho kúsku. Rifľové bundy znosíte na jar, v lete počas letnej búrky, na jeseň, ale aj počas teplejšej zimy v podobe zateplených modeloch.

Kombinovať ich môžete s čímkoľvek - s trendovými šatami, džínsami v tej istej farbe, so sukňami či legínami. 

3. Džínsové overaly

Džínsový overal predstavuje zaujímavý a všestranný kúsok v jesennom šatníku. Stavte na tmavý džínsový overal pre sofistikovaný večerný vzhľad alebo voľnejší strih pre denné nosenie. Overal môžete doplniť opaskom, chelsea čižmami, bielymi teniskami či čižmami na podpätku pre elegantnejší vzhľad.

Medzi populárne kúsky patrí aj overal v podobe džínsových nohavíc na traky, do ktorých sa okamžite zamilujete, tak ako aj známe celebrity. Ak takýto model džínsoviny ešte nemáte, mali by ste si ho čo najskôr zaobstarať

4. Džínsové šaty a sukne

Sukne a šaty z džínsoviny sú povinnou výbavou každého šatníka. Dlhé či krátke, tmavé alebo bledšie farby, s gombíkmi, pohodlnejšie strihy alebo elegantné verzie - kvalitnou džínsovou sukňou alebo trendy džínsovými šatami nikdy nič nepokazíte. Už ich stačí len správne skombinovať a doplniť podľa toho, kam sa chystáte. 

Odporúčame: Najlepšie obliekajúce sa celebrity: Ktoré z hviezd patria medzi módne ikony?

5. Džínsové košele

Univerzálne, praktické a štýlové - presne takéto sú džínsové košele. Ich čaro spočíva v možnosti kombinovať ich s inými látkami a textúrami. Zapojte fantáziu, experimentujte a vytvorte kreatívne kombinácie alebo zaujímavé kombinácie a vrstvenie vďaka tomuto módneho kúsku.

Retro štýl

Ak milujete retro štýl a vintage nádych, tak džínsovina je kľúčovým prvkom na dosiahnutie takéhoto vzhľadu. K vašim obľúbeným džínsom si môžete obliecť tričko s nápisom rockovej skupiny alebo teplé hravé pletené svetre. Pre vintage nádych široké džínsy doplňte o oversized džínsovú bundu. 

Ak premýšľate nad investíciou do retro alebo vintage džínsov či džínsovej bundy, zastavte sa. Ušetrite nejaké to euro a zo svojho páru džínsov si jednoducho sami vytvorte vintage kúsok. Dokonca aj dizajnérske domy často vytvárajú technicky nové kúsky prepracovaním starých džínsov. Tak prečo by ste to neskúsili aj vy? Navyše recykláciou vašich starých kúskov oblečenia šetríte i životné prostredie. 

Džínsovinu môžete napríklad zafarbiť pomocou kávových zŕn, nechať ju vyblednúť namočením do vody s citrónovou šťavou alebo pomocou strúhadla či pilníka vytvoriť obnosený vzhľad látky.

Retro štýl v podobe džínsového overalu a koženej bundy

Džínsové bundy - nadčasový kúsok

Džínsová košeľa sa hodí každej žene

Džínsové šaty

Džínsový outfit v uliciach Londýna

Zdroj foto:

úvodná koláž: PINTEREST/shopperella.net, PINTEREST/us.asos.com, PINTEREST/thezoereport.com
 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE