Najikonickejšie outfity Madonny, ktoré sa vryli do pamäti módnych expertov i fanúšikov

Odkedy sa prvýkrát objavila na scéne v 80. rokoch, Madonna vždy prinútila ľudí hovoriť alebo lapať po dychu pri pohľade na jej vzhľad a výber outfitov. Či už ide o kontroverzné používanie krížov, špicatých podprseniek alebo neospravedlňujúco sexi vzhľadov, kráľovná popu dokonale ovláda umenie šokovať ľudí prostredníctvom módy. Speváčka spopularizovala koncept popovej éry a neustále obnovovala svoj imidž s každým novým albumom.

Pre niekoho provokácia a nevkus, bizarné trendy, pre iného ikona módneho odvetia prezentujúca svoje názory. Madonna a jej veľmi zaujímavé outfity boli vždy terčom kritiky, zatracovania, rozruchu, ale i obdivu. Vizuálna kontroverzia a jej vzhľad na spoločenských udalostiach sú jednoducho to, čo túto ikonickú speváčku vystihuje.

Ktorý je najlepší outfit Madonny? Ktoré z jej kreácií patria medzi najbizarnejšie outfity? 

Neprehliadni: Miley Cyrus - hudobná ikona s dušou rebela: Ako sa vyvinul jej módny štýl?

Madonna a jej módna Biblia

Lesklé materiály, krátky strih vlasov, dámska džínsová bunda, vysoké šnúrovacie čižmy, kontrast black&white, transparentné čierne šaty, ultra krátke strieborné šaty - to, čo bolo pre iné celebrity vyzývavé a nevkusné, Madonna premenila na horúce trendy, ktoré nosili úplne všetci.

Mama šiestich detí žije svoj život plný hitov, dobrodružstiev a ocenení. Len päť rokov po tom, čo opustila Michiganskú univerzitu, aby sa stala tanečnicou v New Yorku, Madonna Louise Ciccone urobila svoj prvý krok ako celosvetová udávateľka trendov. Počas predstavenia svojho hitu s názvom Holiday v roku 1983 zvolila nápaditý crop top a ako doplnky čierne gumené náramky, ktoré sa okamžite stali obrovským módnym hitom.

Po tom, čo sa Madonna odetá v tylovej sukni, podväzkoch, bielej podprsenke a s opaskom so sponou „Boy Toy“ (chlapčenská hračka) objavila v roku 1984 na udeľovaní cien MTV Video Music Awards, spodná bielizeň bola zrazu novým vrchným oblečením. Tento jej najzaujímavejší outfit zožal skutočne veľa pozitívnych ohlasov.

Vo videu k skladbe Material Girl z roku 1985 všetkých svojich fanúšikov i módnych kritikov zase očarila priliehavými ružovými saténovými šatami.

Svoje talianske korene táto popová diva nezaprela a objavila sa v tričku s nápisom „Taliani to robia lepšie“ v kontroverznom videu z roku 1986 k skladbe Papa Don't Preach, ktoré rozprávalo príbeh slobodného tehotného dievčaťa, ktoré sa rozhodne nechať si svoje dieťa.

Objatie so svätcom, horiaci kríž a provokatívne spadnuté ramienko na priliehavých šatách v hudobnom klipe s názvom Like a Prayer nenechali chladnými ani cirkev. 3. marca 1989 Vatikán zakázal Madonne vystupovať v Taliansku a spoločnosť Pepsi ju vyradila zo svojej reklamnej kampane.

Pre epické vystúpenie na Super Bowl XLVI Halftime Show speváčka ukázala, že sa v zlomku minúty dokáže zmeniť z elegantnej dámy na poburujúcu. Hviezda sa predviedla vo vlastnom kostýme Givenchy, ktorý bol kombináciou rímskeho gladiátora s Kleopatrou. Táto koncertná kreácia opäť strhla obrovské ohlasy.

Najšokujúcejšie outfity

Madonnine turné Blond Ambition vyvolalo protesty od Vatikánu až po Kanadu. Medzi kontroverzné prvky šou patrilo jej vystúpenie k piesni Like a Virgin, počas ktorého speváčka oblečená v zlatom korzete simulovala masturbáciu.

Vo svojich 57 rokoch Madonna dokázala, že stále vie šokovať. Na Met Gala v roku 2016 sa ukázala v komplete s poloodhalenými prsiami a zadkom prezentujúc svoju sexualitu.

Začiatkom roka Madonna absolvovala fotenie pre časopis Vanity Fair, ktorý uverejnil reprodukovanú scénu z Poslednej večere, v ktorej sa známa speváčka vžila do úlohy Ježiša Krista stojaceho na prestretom stole so sporo odetými nasledovníčkami, ktoré jej padajú k nohám.

Pozri aj: Emily v Paríži: Ako sa obliecť ako hlavná predstaviteľka tohto seriálu z Netflix-u?

Madonna

Zdroj: PINTEREST/instyle.com

Outfity módnych návrhárov

Madonna je nielen vynikajúca umelkyňa, ale i módna ikona. Ceremoniál udeľovania cien, hudobné ceny Grammy, udeľovanie hudobných cien MTV, počas svojich koncertov, vystúpení, turné, na červenom koberci, talentovaná speváčka sa často oblieka do provokatívnych outfitov od módnych dizajnérov zvučných mien.

Strieborný overal od Donatelly Versace, Balmain šaty, čierne kimono s prepracovanými rukávmi od Eyoba Yohannesa, šaty a kostými od Jean Paul Gaultiera, sieťkovaná róba od Givenchy, neprehliadnuteľný outfit posiaty pestrofarebnými šperkami od Dolce & Gabbana - Madonna má jednoducho vkus.

Madonna a jej výročné turné

Popová speváčka odštartovala svoje turné Celebration v Londýne 14. októbra. Turné oslavuje jej štyri desaťročia trvajúcu kariéru, pričom 65- ročná Madonna predvedie niektoré zo svojich najväčších hitov – vrátane Crazy For You, Like A Prayer a Into The Groove. Svetové turné sa malo začať v polovici tohto roka v Kanade, ale bolo odložené po tom, čo speváčku postihla vážna bakteriálna infekcia.

Madonna sa chystá koncertovať v 38 mestách v Európe a Severnej Amerike. Najbližšie vystúpi v Kodani a Štokholme. Je viac ako isté, že táto spevácka ikona opäť ohromí svojich fanúšikov kontroverznými kostýmami.

GALÉRIA: Madonnine najlepšie a najhoršie outfity

Madonnin outfit s džínsovou bundou

Madonna

Zdroj: PINTEREST/boredpanda.com

Madonna inšpirovala svojím outfitom na udeľovaní cien MTV v roku 1984. Spodné prádlo si obliekla ako šaty

Madonna

Zdroj: PINTEREST/madonnaciccone.tumblr.com

Madonnin outfit na červenom koberci z roku 1987

Madonna

Zdroj: PINTEREST/wmagazine.com

Madonnin vyzývavý outfit

Madonna

Zdroj: PINTEREST/madonnaciccone.tumblr.com

Madonnin outfit na udeľovaní cien Zlatý Glóbus 2012

Madonna

Zdroj: PINTEREST/nymag.com

Najhoršie outfity Madonny z roku 2013

Madonna

Zdroj: PINTEREST/dreamstime.com

Madonnin outfit na ceny Grammy

Madonna

Zdroj: PINTEREST/nymag.com

Najbizarnejšie outfity Madonny

Madonna

Zdroj: PINTEREST/dailymail.co.uk

Madonna a šaty od Jeana Paula Gaultiera

Madonna

Zdroj: PINTEREST/bloglovin.com

Najlepšie street outfity v Madonninom prevedení

Madonna

Zdroj: PINTEREST/dailymail.co.uk

Madonnin najúchvatnejší a najzaujímavejší outfit

Madonna

Zdroj: PINTEREST/popsugar.com

Kreatívny outfit, ktorý si Madonna zvolila na fotenie

Madonna

Zdroj: PINTEREST/anneofcarversville.com

Madonnine outfity s nádychom fantázie a kontroverzie

Madonna

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

Najodvážnejšie a najšokujúcejšie outfity Madonny

Madonna

Zdroj: PINTEREST/harpersbazaar.com

Zdroj foto:

úvodná koláž: PINTEREST/eonline.com, PINTEREST/celebcrunch.net
 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE