3 krátke účesy, ktoré obzvlášť pristanú bacuľkám

Nájsť ten správny účes vhodný pre určitý typ vlasov a tvar tváre je niekedy naozaj ťažké. Každá z nás túži po husto vyzerajúcom účese, ktorý zvýrazní naše črty a dodá nášmu vzhľadu šmrnc a štýl. Avšak nie všetky účesy sa hodia každej žene, to už dávno vieme. Skúsená a dobrá kaderníčka by mala vedieť, ktorý účes je vhodný pre vás.

Niekedy správny účes dokáže viac ako make up. Dokonca ak nosíte vhodný účes, tak dokážete zamaskovať nejaké to kilo navyšše a zoštíhliť tvár. Či už používate kvalitné prípravky v podobe oleja či kondicionéru na vlasy, dávate si strihať ofinu podľa typu tváre alebo sa radi inšpirujete celebritami, účes a strih vlasov je niečo, čo by ste nemali podcenovať.

Možno ste počuli, že krátke účesy moletkám nesvedčia. Nie je to úplne pravda. Ktorý účes je vhodný pre bacuľatú tvár a aký strih vlasov by mali voliť moletky?

Neprehliadni: Trápi vás vypadávanie vlasov? Skúste zmeniť tieto zvyky!

Prečo by bacuľky mali staviť na krátke účesy?

Krátke účesy moletkám a bacuľkám dovoľujú zvýrazniť prirodzenú krásu ich tváre. Správny účes tiež priťahuje pozornosť na tvár, zatiaľ čo odťahuje pohľady od objemnejších bokov, bruška či stehien. A vďaka tomuto sa i bacuľky môžu cítiť sebavedomejšie a viac príťažlivé. Krátky účes pre bacuľatú tvár vyzerá štýlovo a navyše je jednoduchší na údržbu, takže nemusíte tráviť veľa času pred zrkadlom a trápiť sa úpravou svojho účesu.

Bacuľky a moletky majú zväčša okrúhlu tvár, ktorú spoznáte najmä vďaka jej výraznej šírke, ktorá má často rozmer porovnateľný s dĺžkou tváre. V okrúhlej tvári chýbajú výrazné hrany a pôsobí skôr oblo a plnším dojmom. Ale aj okrúhla či bacuľatá tvár sa dá opticky zoštíhliť a korigovať krátkymi účesmi.

Pixie cut

Jedným z najvhodnejších krátkych účesov pre bacuľky je strih zvaný pixie cut. Pixie strihy môžeme vidieť u celebrít, tínedžerov či dospelých ženách, ale tento trend sa v skutočnosti objavil už pred mnohými rokmi. Hoci kratšie vlasy získali určitú popularitu v dvadsiatych rokoch minulého storočia, v päťdesiatych a šesťdesiatych rokoch 20. storočia popularita tohto strihu mimoriadne vzrástla.

Medzi hviezdy, ktoré podľahli vtedajšemu trendu, patrili Audrey Hepburn, Mia Farrow a Twiggy. Tento účes pre okrúhlu tvár získal svoju priazeň aj v 21. storočí, kedy sa stáva súčasťou štýlu modernej ženy.

Okrem baculiek sa tento účes hodí pre každú ženu s nabitým programom, ktorá chce každý deň vyzerať čo najlepšie. Strih má vysoko módny, jedinečný vzhľad, ktorý sa dá ľahko a rýchlo upraviť.

Klasický bob

Ďalším krátkym účesom pre okrúhlu tvár je klasický bob. Strih bob je medzi ženami jedným z najobľúbenejších štýlov, ktorý sa v priebehu rokov zachoval pre svoju jednoduchosť a nadčasovosť. Vlasy sú ostrihané na rovnakú dĺžku po celej hlave. Účes bob po bradu, pri ktorom vlasy padnú až po čeľuste, je najbežnejší. 

Tento krátky účes pre bacuľatú tvár sa dokonca stal vlasovým trendom leta 2023. A vedia to aj celebrity, ako je napríklad Hailey Bieber či Zendaya

Pozri aj: Ako využiť fén na vlasy v domácnosti? TOTO by vám ani vo sne nenapadlo!

Bob s ofinou

Obľúbeným účesom pre bacuľatú tvár je tiež bob s ofinou. Tento strih lichotí takmer akémukoľvek tvaru tváre. Ofina pomáha zvýrazniť a orámovať tvár a dodáva celému účesu neskutočný štýl.

Ak teda hľadáte účes pre okrúhlu tvár alebo účes pre bacuľatú tvár, zájdite ku svojej kaderníčke a poproste ju o bob strih s ofinou. 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE