Ako využiť fén na vlasy v domácnosti? TOTO by vám ani vo sne nenapadlo!

Fén na vlasy je bežným predmetom, ktorý nechýba v skoro žiadnej domácnosti. Ide o praktický doplnok, ktorý slúži nielen ženám. Dnes fény na vlasy disponujú rôznymi funkciami od ionizácie či možnosti studeného vzduchu na fixáciu účesu.

 

Uvažovali ste niekedy nad tým, že tento prístroj na sušenie vlasov má aj iné využitie? A nie je to len na sušenie premočených topánok. Prinášame vám zopár výborných tipov, ktoré z vášho fénu na vlasy spravia všestranného pomocníka v domácnosti.

Neprehliadni: Kávové filtre - poznáte týchto 10 spôsobov, ako ich využiť v domácnosti okrem prípravy kávy?

Odstránenie nálepiek za pomoci fénu na vlasy

Ako odstrániť nálepky z rôznych povrchov? Určite sa i vám už stalo, že vaše deti polepili nálepkami stenu alebo nábytok. V takomto prípade na ich odstránenie nepoužívajte nôž ani iný ostrý predmet, pretože by ste mohli poškodiť povrch steny či nábytku. Vezmite sušič vlasov a zapnite ho na najvyšší výkon. Nálepka sa pôsobením tepla sama odlepí alebo ju dokážete ľahko sami odstrániť. 

Či už klasický alebo cestovný fén na vlasy vám pomôže aj v prípade, keď chcete odstrániť etiketu z pohára, fľaše, alebo z niečoho odstrániť nálepku a cenovku tak, aby na predmete neostalo lepkavé miesto.

Kolieska od pohára na nábytku

Stalo sa to každému z nás. Hrnček s kávou alebo horúcim čajom ste postavili na stôl, drevenú policu či nočný stolík a ostala vám po ňom nepekná stopa v tvare kruhu. Zabudnite na rôzne chemické a čistiace prostriedky. Použite fén na vlasy. Nastavte ho na čo najhorúcejší vzduch a namierte na miesto s kolieskom od pohára. Síce to možno potrvá pár minút, ale rozhodne sa kolieska týmto spôsobom zbavíte oveľa jednoduchšie ako rôznymi iný prostriedkami.

Odstránenie kresieb zo steny

Možno ste si už aj vy lámali hlavu nad tým, ako odstrániť kresby zo steny po vašom malom Picassovi. Skúste miesto nahriať horúcim vzduchom z fénu a potom opatrne zošúchať farbu jemnou handričkou.

Podobne si môžete poradiť aj s mastným fľakom na stene. Nahrejte miesto, pritlačte pijavý papier a pokračujte v nahrievaní papiera horúcim vzduchom, až kým sa mastnota doň nevpije.

Fén na rozpustenie masla

Premýšľate nad tým, ako narýchlo rozpustiť maslo, ktoré ste práve vybrali z chladničky, tak, aby sa dalo natierať? Zohrejte ho na pár sekúnd fénom na vlasy. Vďaka tomuto triku ho ľahko môžete natrieť na krajec chleba.

Pozri aj: Drobné opravy v domácnosti: Ktoré z nich zvládnete ľavou zadnou?

 

Vosk

Zdroj: Depositphotos

Fén na vlasy a rozliaty vosk

Ako odstrániť vosk z rôznych povrchov? Vosk kvapkajúci na nábytok či iný povrch nie je nič príjemné. Najmä z textílií a kobercov ho ide odstrániť veľmi ťažko, ale opäť to nie je nič, s čím by si fén na vlasy neporadil. Na zaschnutý vosk položte zopár papierových obrúskov, dobre ich pridržte a začnite fénovať. Ako sa bude vplyvom horúceho vzduchu vosk postupne roztápať, bude sa automaticky vpíjať aj do obrúskov.

Sušenie nechtov fénom na vlasy

Leto je v plnom prúde a mnohé ženy si rady pravidelne a často lakujú nechty. Ako dosiahnuť to, aby lak na nechty rýchlo a spoľahlivo uschol? Fúkať si na nechty ústami nezaberá. Na nechty na nohách je takéto fúkanie asi trochu nepohodlné. Odpoveďou je znova fén na vlasy. Stačí len pár sekúnd ofukovania teplým vzduchom a môžete ihneď vyraziť von.

Odstránenie náplasti

Odstraňovanie náplastí je niekedy skutočne bolestivé. A vedia to dobre nielen deti, ktoré premáha panický strach, ale i pre dospelých je to nepríjemná záležitosť. Aj v tomto prípade pomôže, ak náplasť zvrchu nahrejeme fénom na vlasy. Pôjde ľahšie a najmä bezbolestne odlepiť.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE