Ako zabrániť treniu stehien? Vyskúšajte týchto 5 účinných tipov

Leto sa pomaly chýli ku koncu, ale ešte stále nás môžu prekvapiť vysoké teploty a nepríjemné horúčavy. Vtedy je najlepšie siahnuť po ľahkom letnom oblečení. Nemusíte mať však pár kilo navyše preto, aby vás trápil problém, s ktorým sa pasuje skoro každá žena. Ide o bolestivé trenie stehien, ktoré spôsobuje začervenanie, odreniny a vyrážky.

Možno aj vy si lámete hlavu nad tým, ako na tomuto problému vyhnúť. Nemusíte sa však vzdať svojich obľúbených letných šiat preto, aby ste nemali odreté stehná. Vyskúšajte zopár trikov, vďaka ktorým nebudete trpieť bolestivým trením stehien. 

Neprehliadni: Zlozvyky, ktoré škodia kráse a robíte ich aj vy: Pozor na týchto 5!

1. Pás na stehná proti treniu stehien (krajkový pás na ochranu stehien)

Bolesť pri trení stehien dokážu vyriešiť tzv. bandaletky. Tieto revolučné pásy na stehná sú vhodné proti oderom a poteniu stehien. Ľahko ich skryjete pod šaty, ale aj iné oblečenie. Silikónové prúžky z vnútornej strany zabezpečujú fixáciu pása na stehnách. Niektoré pásy obsahujú i rastlinný výťažok z aloe vera, ktorý má upokojujúce účinky na podráždenú pokožku.

Hladké elastické stehenné pásy, podväzky proti treniu, krajkový pás na ochranu stehien či pančuchové šortky na ochranu stehien sú tiež skvelým pomocníkom na odreté stehná.

Niekedy sú pod šatami vhodnejšou voľbou obtiahnuté krátke legíny typu boxerky alebo bavlnené nohavice, inokedy zas sťahujúce semibody, ktoré zakrývajú aj stehná či samodržiace silonové pančuchy.

2. Šortky proti treniu stehien / pančuchové šortky na ochranu stehien

Pásy proti šúchaniu stehien môžete nahradiť i cyklistickými kraťasmi. Tieto šortky proti odieraniu stehien si môžete obliecť k čomukoľvek. Dokonca si ich nemusíte dať len pod oblečenie, ale nosiť ich môžete aj ako plnohodnotné nohavice. Kombinovať ich môžete s crop topom a dlhším sakom alebo oversized tričkom. Cyklistické šortky účinne a zároveň štýlovo ochránia vaše šúchajúce sa stehná.

Zaobstarať si môžete i iné letné šortky na ochranu stehien, ktoré si oblečiete pod šaty, sukňu alebo skombinujete s iným oblečením. 

3. Poprašovanie stehien púdrom proti odieraniu stehien

Ďalším riešením na zapareniny, trenie a začervenanie spôsobené šúchaním stehien je prepudrovať stehná. Zaobstarať si môžete púder na nohy, ktorý dostanete kúpiť v takmer každej drogérii. Vnútorné časti stehien však spoľahlivo ochráni i detský púder.

Účinok zásypu spočíva vo funkcii viazať na seba vlhkosť, čím bolestivému treniu stehien zabráni. Ako púder použiť? Tento jemný prášok proti treniu si jednoducho naneste na vnútorné strany stehien.

4. Tuhý dezodorant proti treniu stehien

Tuhý dezodorant mnohým proti odieraniu stehien naozaj pomáha. Niektoré ženy si však pochvaľujú viac pánske tuhé dezodoranty, ktoré sú podľa niektorých na tento účel vhodnejšie ako tie pre ženy, pretože vydržia dlhšie.

Tuhý dezodorant, ktorý obsahuje rôzne regeneračné zložky a vytvára na koži „filter“, vám od odierania na chvíľu pomôže. Aplikovať si ho však musíte viackrát za deň.

5. Vazelína na šúchajúce sa stehná

Na bolestivé trenie stehien vám pomože i vazelína, pretože je perfektná na hydratáciu pokožky a odolná proti poteniu. Pozor, s vazelínou to veľmi nepreháňajte, aby ste si nevytvorili nepríjemný pocit na vnútornej strane stehien. 

Pozri aj: Nové masky na nohy od Dermacol: Domáca pedikúra za málo peňazí

Aloe vera

Zdroj: Depositphotos

Čo na odreté stehná?

Ak máte stehná už veľmi zodraté, mali by ste ich začať liečiť. Siahnite po antibiotických mastičkách, pretože odreté miesta sú náchylné na tvorbu baktérií, ktoré môžu vyvolať infekciu. Masť aplikujte každý deň, aby ste urýchlili hojenie.   

Ak vás odreniny na nohách bolia, vyskúšajte aloe vera. Nielen že má priaznivé účinky na pokožku, ale tiež vyniká výraznými hojivými, protizápalovými a antibakteriálnymi účinkami.

Ako použiť aloe vera na odreté stehná?

Na poranené miesto priložte rozkrojený plátok listu tejto rastliny. Ak ju však doma nemáte, pomôže vám aj chladivý, vysokopercentný gél z lekárne, ktorý obsahuje výťažok z aloe vera.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE