RECEPT: Čokoládovo-tvarohový koláč s ríbezľami z Pečie celé Slovensko

Aj vy s obľubou pripravujete na nedeľné popoludnie chutný koláčik na celý plech? Máme pre vás skvelý tip. Tento čokoládovo-tvarohový koláč s ríbezľami a mandľami neodmietne žiaden člen rodiny a plech zmizne raz-dva. V relácii Pečie celé Slovensko ho upiekla súťažiaca Anička a nazvala ho plech plný spomienok. Ako zachutí vám?

Suroviny na cesto:

  • 200 g špaldovej hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 3 ČL sódy bikarbóny
  • 3 vajcia
  • 3 PL holandského kakaa
  • 80 g čokolády (obsah kakaa min 50%)
  • 400 g krémového tvarohu
  • 50 ml oleja
  • 80 g masla

Mandľové cesto:

  • 200 g zmäknutého masla
  • 160 g trstinového cukru
  • 4 vajcia
  • 200 g mandľovej múky

Suroviny na vrch koláča:

  • 400 g mrazených ríbezlí (mix čierne a červené)
  • 100 g mandľové lupienky

Suroviny na ozdobu:

  • 100 g čerstvých ríbezlí
  • Práškový cukor
koláč s ríbezľami

Zdroj: Pečie celé Slovensko

Postup prípravy koláča s ríbezľami:

  1. Čokoládu s maslom si rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  2. Všetky prísady do čokoládového cesta spolu s rozpustenou čokoládou a maslom si dáme do jednej misky a ručne vymiešame metličkou. Vylejeme na plech (30x40cm) vystlaný papierom na pečenie a uhladíme.
  3. Maslo s cukrom vymiešame do peny, potom po jednom vmiešame vajíčka. Nakoniec primiešame mandľovú múku. Toto cesto buď v kopčekoch, alebo pomocou cukrárskeho vrecka nanášame na čokoládové cesto.
  4. Na záver posypeme mrazenými ríbezľami, ktoré sme najprv nechali odmraziť, aby stiekli zo šťavy, pretože prebytočná šťava pri pečení by nám znehodnotila koláč.
  5. Na ríbezle posypeme mandľové lupienky a dáme piecť pri teplote 175-180 stupňov 40-50minút.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE