Uhorková, citrónová, rascová - vieme, ktorá VODA je najlepšia NA CHUDNUTIE

Voda je zdrojom života a pre ľudské telo je najprirodzenejším typom tekutiny. Obsahuje veľké množstvo minerálov a stopových prvkov, ktoré sú dôležité pre prakticky všetky orgánové sústavy a tkanivá. Bez vody by sme neprežili a ani život na našej planéte by neexistoval.

Vedeli ste však, že voda je najjednoduchší a najlacnejší prostriedok, ktorý vám pomôže vo vašom úsilí schudnúť? Vďaka jej kombinácií s ďalšími prvkami dokáže ovplyvniť úbytok hmotnosti a nadbytočné kilá.

Určite ste už počuli o uhorkovej či citrónovej vode v súvislosti s chudnutím. Ktoré ďalšie vody pomáhajú pri znižovaní hmotností? Aké sú ich účinky na náš organizmus?

Neprehliadni: Správne čistenie zubov je dôležitejšie, než si myslíte. Objavte tajomstvo s modernou technológiou

Voda podporuje chudnutie

I obyčajná čistá voda má značný vplyv na náš metabolizmus a chudnutie. Ako pomáha správny pitný režim pri chudnutí? Ako spolu súvisí voda a úbytok váhy?

Voda znižuje chuť do jedla

Vypitá voda zaplní žalúdok a o niečo zmierni hlad či chuť na jedlo. To znamená, že nezjete toľko, koľko by ste zjedli bez vypitej vody.

Nižšie riziko priberania

Voda je prirodzene bez kalórií, čo z nej robí výbornu náhradu za iné nápoje, ktoré majú vysoký obsah kalórií a cukru.

Metabolizmus a voda

Voda sa vyznačuje termogénnym vplyvom - zrýchlením trávenia. Už nízka miera dehydratácie spomaľuje metabolizmus. Čím je metabolizmus pomalší, tým ťažšie sa chudne.

Voda a tukové zásoby

Voda mobilizuje tukové zásoby a podporuje ich lepšie spaľovanie, znižuje aj mieru ukladania tukov. 

Vplyv vody na chudnutie - studená alebo teplá?

Je na chudnutie lepšia studená alebo naopak teplá voda? Ide tu hlavne o termogenézu, čiže produkciu tepla organizmu. Niekoľko výskumov ukázalo, že najefektívnejšie zvyšuje metabolizmus voda izbovej teploty, taká, ktorá má 22 stupňov Celzia. Teplejšia voda to dokáže tiež, avšak už nie s takou účinnosťou.

Piť viac vody, dodržiavať pitný režim - menej jedla a kalórií

Aká je funkcia vody pri chudnutí? Počuli ste o tom, že 10 minút po vypití pol litra vody izbovej teploty sa metabolizmus zrýchli asi o 30%? Toto zistenie potvrdili štúdie a merania zamerané na vplyv vody na chudnutie. Odborníci vypočítali, že ak denne vypijete 3x po pol litri vody, o rok budete ľahší o viac ako 2 kilá, a to bez toho, aby ste menili svoje stravovacie návyky alebo začali cvičiť. Teda aj pitie čistej vody ovplyvňuje chudnutie. 

Pozri aj: Slimačí mucín: Aké sú jeho účinky a prečo by ste ho mali vyskúšať?

Voda na chudnutie

Zdroj: Depositphotos

Ktoré vody na chudnutie vyskúšať?

Citrónová voda a chudnutie

Piť citrónovú vodu môžete počas dňa, ale najlepšie je ju piť ráno nalačno. Najväčším efektom citrónovej vody je urýchlenie činnosti tráviaceho systému a urýchlenie vstrebávania a absorbcie vápnika v tukových bunkách, čo priamo podporuje chudnutie.

Pripravíte si ju celkom jednoducho - vezmite pohár vlažnej vody, pridajte šťavu z polovice citróna alebo pár plátkov citróna. Môžete do nej pridať i pár lístkov osviežujúcej mäty.

Uhorková voda pomáha na chudnutie

Uhorková voda pomáha pri chudnutí, ale má pozitívny vplyv i na trávenie a zrýchlenie metabolizmu. Pravidelné pitie vody s uhorkou prispieva i ku krajšej pleti, zlepšuje stav kostí a dokonca znižuje krvný tlak. Okrem toho sa v nej nachádzajú aj vitamíny a stopové prvky podporujúce močenie a pravidelnú stolicu.

Pripravíte si ju podobne ľahko ako tú citrónovú, stačí len uhorku nakrájať na plátky.

Rascová voda pomáha pri chudnutí

Pozitívne účinky pri redukcii hmotnosti zaznamenala i rascová voda, ktorú si pripravíte povarením 600-750 ml vody a pridaním dvoch polievkových lyžíc celej rasce. Piť vodu z rasce odborníci odporúčajú aj na zlepšenie kvality spánku, metabolických procesov a na podporu imunitného systému.

Zázvorová voda podporuje chudnutie

Zázvorová voda je najlepšia na chudnutie podľa mnohých odborníkov. Ako si tento spaľovač tukov pripravíte? Do vody pridajte zázvor nakrájaný na plátky, varte 15 minút a potom nechajte vodu vychladnúť. Sceďte a pridajte šťavu z citróna a premiešajte. Zázvorovú vodu pite pol hodinu pred raňajkami a pred večerou.

Zázvorová voda pozitívne ovplyvňuje spaľovanie tukov, ale tiež reguluje hladinu cholesterolu, disponuje účinnými protizápalovými vlastnosťami a posilňuje cirkuláciu krvi.

Škoricová voda a chudnutie

Škorica okrem toho, že podporuje trávenie, zabraňuje nadúvaniu, pomáha i pri chudnutí a celulitíte. Ako si pripraviť škoricovú vodu? Jednu lyžičku mletej škorice stačí zaliať vriacou vodou a po 15 minútach treba pridať jednu až dve lyžice kvalitného medu. Denne vypite pohár vody so škoricou. Ráno po prebudení vypijete polovicu pohára nápoja a druhú polovicu vypijete pred spaním.

Ktorá voda je najlepšia na chudnutie?

Už len dodržiavanie pitného režimu, pravidelný príjem tekutín, hydratácia tela a dostatok vody v organizme napomáha pri chudnutí. Voda sama o sebe má pozitívne a stimulačné účinky na trávenie aj látkovú premenu. Ak do nej pridáte niektoré iné druhy ovocia, zeleniny, korenia či ďalších zložiek, viete tento efekt znásobiť. Pozitívom je, že príprava týchto nápojov je veľmi rýchla a jednoduchá aj na doma.

Kedže jednotlivé druhy vôd na chudnutie majú na každého človeka iný vplyv, je ťažké povedať, ktorá voda je najlepšia na chudnutie. Viacerí odborníci sa však zhodujú, že tou najúčinnejšou vodou je citrónová.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE