Zbavte sa vrások eticky: Prečo je vegánsky retinol budúcnosťou starostlivosti o pleť

vegánsky retinol na vrásky

Tradičný retinol sa osvedčil ako účinný prostriedok na redukciu vrások a zlepšenie textúry pokožky, avšak jeho používanie prináša riziká, ako je zvýšená citlivosť na slnko či podráždenie. Vegánsky retinol, získavaný z rastlinných zdrojov, poskytuje všetky výhody bez nepriaznivých vedľajších účinkov. Prečítajte si, prečo by mal byť vegánsky retinol súčasťou vašej kozmetickej rutiny.

Pozri si aj: Hľadáte dokonalú riasenku? Trendy sú špeciálne kefky aj materiály

Konvenčný vs. vegánsky prírodný retinol

Klasický retinol, hoci je účinný v boji proti vráskam a známkam starnutia, má niekoľko nevýhod. Jedným z najväčších problémov je jeho schopnosť zvyšovať citlivosť pokožky na slnečné žiarenie, čo môže viesť k zvýšenému riziku poškodenia kože a hyperpigmentácie

Okrem toho, mnoho používateľov pociťuje nežiaduce vedľajšie účinky, ako je začervenanie, suchosť a šupinatenie pokožky. Tieto reakcie môžu byť obzvlášť problematické pre tehotné ženy, dojčiace matky a osoby s citlivou pokožkou, ktoré sa preto musia klasickému retinolu vyhýbať. Práve tieto nevýhody podnietili vznik a rast popularity vegánskych alternatív, ktoré poskytujú rovnaké benefity bez týchto rizík.

Neprehliadni: Prečo sa oplatí zaobstarať si špeciálny odličovač očí?

vegánsky prírodný retinol
Henima.sk

Výhody vegánskeho retinolu

1. Bezpečnosť počas dňa:

Jednou z najväčších výhod vegánskeho retinolu je jeho bezpečnosť počas denného používania. Na rozdiel od klasického retinolu, ktorý môže spôsobovať fotosenzitivitu, vegánsky retinol nezvyšuje citlivosť na slnko. Môžete ho teda aplikovať aj ráno, bez obáv z nežiaduceho podráždenia pokožky pri kontakte so slnečnými lúčmi.

2. Šetrnosť k pokožke:

Tradičný retinol je často spájaný s vedľajšími účinkami ako je začervenanie, šupinatenie či suchosť. Vegánsky retinol je naopak známy svojou jemnosťou a minimálnym rizikom podráždenia, čo ho robí ideálnou voľbou pre všetky typy pleti, vrátane citlivej.

3. Etická voľba:

Vegánsky retinol sa vyrába výhradne z rastlinných zdrojov, konkrétne z morského feniklu, a je bez živočíšnych výťažkov. Pre tých, ktorí uprednostňujú vegánske alternatívy, je tento produkt jasnou voľbou.

4. Udržateľnosť a čistota: 

Získavanie oleja z morského feniklu, ktorý je základom vegánskeho retinolu, prebieha v chránenej oblasti v Bretónsku a zbiera sa ručne. Tento spôsob zberu zaručuje minimálny dopad na životné prostredie a čistotu konečného produktu.

Odporúčame aj: Levanduľové tonikum - prírodná starostlivosť o pleť s relaxačným účinkom

Elastínový shake: Dokonalá kombinácia prírodných zložiek

Pre tých, ktorí hľadajú komplexné riešenie pre zdravie a mladistvý vzhľad pokožky s vegánskym prírodným retinolom, je tu 2-fázové elastínové sérum od ANNEMARIE BÖRLIND. Toto sérum kombinuje vegánsky retinol s ďalšími prírodnými zložkami, ako sú vitamíny C a E, ktoré synergicky posilňujú obranné mechanizmy pokožky, zlepšujú jej hydratáciu a podporujú celkovú regeneráciu. 

Vďaka patentovanej zložke - elastín booster - sérum nielen zvyšuje produkciu kolagénu a elastínu, ale aj zlepšuje komunikáciu medzi neurónmi a fibroblastmi v pokožke, čo prispieva k výraznému zlepšeniu pevnosti a pružnosti pokožky. Sérum prináša impozantné výsledky: zvyšuje ochranu kolagénu o 131 % a redukuje vrásky až o 85 %. Tento produkt môžete nájsť v e-shope Henima, spolu s ďalšími kvalitnými prírodnými produktami na pleť.

Zdroj úvodnej fotky: Henima.sk

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE