RECEPT: Mrkvová torta s mascarpone z Pečie celé Slovensko

Mrkvička je skvelá nielen do polievky, ale aj do koláča. Neveríte? Presvedčte sa sami! Táto fantasticky vyzerajúca a na zahryznutie lákajúca torta je práve z mrkvy. Ak k tomu pridáme krém s mascarpone a nejaké tie oriešky, vznikne úžasný zákusok. Upiecť si ju môžete podľa receptu od Miňa z relácie Pečie celé Slovensko.

Suroviny na mrkvovú tortu

  • 270 g hnedý cukor
  • 4 ks vajcia
  • 400 ml olej
  • 400 g múka hladká
  • 1,5 lyžička sóda bikarbóna
  • 1,5 lyžička prášok do pečiva
  • 2,5 lyžičky škorice
  • 2 lyžičky zázvoru
  • 0,5 lyžičky soľ
  • 50g kandizovaná pomarančová kôra
  • 1 lyžičky esencia vanilková
  • 400 g mrkva postrúhaná
  • 140 g orechy vlašské posekané
  • 500 g mascarpone
  • 250 g (podľa chuti) cukor práškový
  • 500 g tvaroh jemný
  • 1 citrón

Suroviny na polevu:

  • 200 g biela čokoláda 
  • 100 ml smotana na šľahanie

Ozdoba: baby mrkvičky s vňaťou, oranžové a zelené farbivo

Postup prípravy mrkvovej torty:

  • Trúbu rozohrejeme na 180 °C, spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie.
  • Cukor, vajíčka šľaháme a postupne pridávame olej, šľaháme, dokým sa nám všetko nespojí. Pomaly prišľahávame múku spolu so sódou a práškom do pečiva. Prišľaháme škoricu, zázvor, soľ a vanilkovú esenciu.
  • Pridáme postrúhanú mrkvu, orechy, zamiešame a prenesieme do pripravenej tortovej formy. Dáme do predhriatej rúry a pečieme 40-50 minút alebo dokým nebude pozitívny špajdľový test.
  • Tortu vytiahneme, vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Potom korpus prerežeme na 3 časti.
  • Cukor s mascarpone a tvarohom vyšľaháme a pridáme šľahačkovú smotanu a zašľaháme. Krémom naplníme tortu a necháme si 1/3 krému na potretie torty. Boky torty do polovice posypeme nasekanými orechmi a necháme stuhnúť v chladničke. 
  • Po stuhnutí polejeme vrch torty čokoládovou polevou a zdobíme čokoládovými ozdobami a physalisom.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE