Ktorý druh sviatočného suchého pečiva máte najradšej vy? K Vianociam, Veľkej noci, ale aj iným sviatkom patria napríklad aj medvedie labky. Ak patríte k milovníkom orechových druhov pečiva, tak ich isto poznáte a s radosťou sa do nich vždy zahryznete. Pustíte sa do ich prípravy počas blížiacich sa veľkonočných sviatkov aj vy? Vyskúšajte recept z Pečie celé Slovensko.
Reklama
                            Surovina na cesto:
- 300 g hladkej múky
 - 80 g práškového cukru
 - 100 g mletých vlašských orechov
 - 230 g masla
 - 2 žĺtky
 - Škorica
 - Mleté klinčeky
 
Ďalšie suroviny na medvedie labky:
Reklama
                            - Vanilkový cukor
 - Práškový cukor
 
Postup prípravy medvedích labiek:
Reklama
                            - Preosejeme múku, práškový cukor, pridáme mleté orechy, koreniny a zmiešame spolu s kúskami masla.
 - Na záver pridáme žĺtky a vytvoríme hladké cesto.
 - Cesto dáme vychladiť aspoň na 30 minút.
 - Cesto natlačíme do formičiek a zarovnáme.
 - Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov.
 - Vlažné ich obaľujeme do práškového cukru zmiešaného s vanilkovým cukrom v pomere 1:1.
 
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko