Ktorý druh sviatočného suchého pečiva máte najradšej vy? K Vianociam, Veľkej noci, ale aj iným sviatkom patria napríklad aj medvedie labky. Ak patríte k milovníkom orechových druhov pečiva, tak ich isto poznáte a s radosťou sa do nich vždy zahryznete. Pustíte sa do ich prípravy počas blížiacich sa veľkonočných sviatkov aj vy? Vyskúšajte recept z Pečie celé Slovensko.
Surovina na cesto:
- 300 g hladkej múky
- 80 g práškového cukru
- 100 g mletých vlašských orechov
- 230 g masla
- 2 žĺtky
- Škorica
- Mleté klinčeky
Ďalšie suroviny na medvedie labky:
- Vanilkový cukor
- Práškový cukor
Postup prípravy medvedích labiek:
- Preosejeme múku, práškový cukor, pridáme mleté orechy, koreniny a zmiešame spolu s kúskami masla.
- Na záver pridáme žĺtky a vytvoríme hladké cesto.
- Cesto dáme vychladiť aspoň na 30 minút.
- Cesto natlačíme do formičiek a zarovnáme.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov.
- Vlažné ich obaľujeme do práškového cukru zmiešaného s vanilkovým cukrom v pomere 1:1.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko