Takéto krásne sladké vajíčka pripravila v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Lucka. A keď sa dozviete, akú kombináciu chutí ukrývajú, dozaista ich budete chcieť ochutnať. Vnútro tvorí exotické ovocie, a to maracuja, mango a yuzu. Ich chuť sa dopĺňa s kokosom a k tomu všetkému sa pridávajú aj mandle a čokoláda. Neváhajte vyskúšať tento lahodný dezert tiež.
Odporúčame: RECEPT: Netradičná bonboniéra s gorgonzolou, pistáciami alebo čučoriedkami z Pečie celé Slovensko
Ovocný vklad:
- 110 g mangového pyré
- 50 g maracujového pyré
- 20 g yuzu
- Nasekaná mäta
- ½ PL želatíny
Kokosová pena:
- 250 ml kokosového pyré (alebo kokosového mlieka)
- 250 ml vyšľahanej šľahačky
- 70 g glukózy
- 2 PL želatíny
Mandľový základ:
- 100 g mletých mandlí
- 100 g masla
- 100 g trstinového cukru
- 100g hladkej múky
Čokoládová poleva:
- 300 g karamelovej čokolády
- 30 g kakaového masla
- 20 g hroznového oleja
Zrkadlová poleva:
- 2 PL želatíny
- 1 dcl vody
- 2 šálky bielej čokolády
- 1 a ½ šálky cukru
- 1 šálka vody
- 2/3 šálky kondenzovaného mlieka
- Potravinárska farba
Postup prípravy dezertu:
- Ovocný vklad – želatínu dáme napučať do studenej vody. Všetko okrem mäty zmiešame a privedieme k varu, primiešame želatínu, vymixujeme ponorným mixérom a pridáme mätu. Nalejeme do formy a dáme zmraziť.
- Kokosová pena – želatínu dáme napučať. Kokosové mlieko s glukózou dáme variť, kým sa glukóza nerozpustí. Pridáme želatínu, vymixujeme a necháme chvíľku vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku a spojíme s kokosovým základom.
- Mandľový základ – všetky suroviny spolu spojíme a vypracujeme cesto. Vykrajujeme kruhy cca 6 cm, pečieme na perforovanej podložke dozlata pár minút.
- Čokoládová poleva – čokoládu s maslom roztopíme a pridáme olej. Pracovná teplota je okolo 31-32 stupňov.
- Zrkadlová poleva – do želatíny nalejeme šálku vody, kryštálový cukor a kondenzované mlieko a necháme prevariť. Pridáme napučanú želatínu v 1 dl vody necháme rozpustiť a nakoniec pridáme čokoládu a farbivo. Všetko vymixujeme ponorným mixérom.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko