Hnedá je nová čierna: Prečo by táto farba nemala chýbať ani vo vašom šatníku?

Od sýtej čokolády až po sladký karamel – odtiene hnedej sa stávajú jednou z najžiadanejších farieb roka 2023. Zdá sa, že farba, ktorá sa dlho považovala za zastaralú a nudnú, najmä v porovnaní s inými neutrálnymi farbami ako je čierna, biela a šedá, sa začala objavovať v domácnostiach a šatníkoch celebrít, modelov, dizajnérov a influencerov.

Súčasný apetít po minimalizme, trvalej udržateľnosti a prirodzenej kráse robí z hnedých módnych kúskov najobľúbenejšie prvky v oblasti módy.

Vymeňte i vy svoje čierne šaty, nohavice či maxi sukňu v šatníku za štýlové hnedé kúsky oblečenia. Pozor, hnedá farba nie je v žiadnom prípade fádna a mdlá. V oblasti dámskej módy sa s touto farbou vyhrali mnohí módni návrhári a povýšili ju na sofistikovanú a elegantnú farbu.

Ak hľadáte farbu, ktorá je jednou z najnovších módnych trendov, určite si zaobstarajte niekoľko módnych kúskov oblečenia v odtieňoch hnedej. S čím túto farbu kombinovať? Do akej kombinácie farieb sa hodí najviac?

Dávna predstava, že hnedá má byť napríklad len kabelka, opasok alebo mokasíny, čižmy či iné topánky, je už minulosťou.

Neprehliadni: Modrá je dobrá! 3 tipy, ako táto farba pozdvihne váš outfit

Hnedá farba - trend roku 2023

Z hľadiska teórie farieb je hnedá jedinečná, pretože sa dá ľahko kombinovať a hodí sa k rôznym iným farbám. Hnedé odtiene obsahujú široké spektrum farieb a tónov od ťavej, khaki až po espresso či tmavú čokoládu. Táto zemitá farba zahŕňa teplé aj studené podtóny, čo znamená, že odtieň hnedej sa dokonale hodí ku každému tónu pleti – od svetlej po tmavšiu.

Psychologicky hnedá navodzuje pocit pokoja a pohodlia vďaka svojim tlmeným tónom, ktoré nezaťažujú oko. Hnedú farbu vidíme všade v prírode, v podobe kôry stromov, listov či stoniek, čo z nej robí prirodzenú farbu, ktorá pôsobí príjemne a nevtieravo.

Hnedá farba zaujala pozornosť v 70. rokoch minulého storočia, keď hnutie hippies vyvolalo obavy o životné prostredie. Rastúci záujem o ochranu prírody spojený so všeobecným odmietaním materializmu a konzumu, sa vtedy odzrkadlil v mnohých domácnostiach a šatníkoch. 

V posledných rokoch móda uprednostňuje iné neutrálne farby ako je čierna a biela. Napriek tomu, že sa zopár rokov hnedá farba objavovala v móde len sporadicky, dnes patrí medzi najtrendovejšie farby. V roku 2023 je udržateľnosť a ochrana Zeme hlavnou prioritou nastupujúcej generácie. Keďže sa ľudia stále viac snažia chrániť prírodu, aj móda môže odzrkadľovať svoj obdiv k prírode. Aj vďaka tomu sa hnedá farba stáva módnym hitom.

Móda

Zdroj: PINTEREST/styledumonde.com

Odtiene hnedej v šatníku

Dalo by sa povedať, že hnedá má potenciál byť novou čiernou. Skúmajte túto zemitú farbu, noste hnedú ako spôsob, ako zvýrazniť váš štýl a zamilujte si nenápadnú eleganciu, ktorú je ťažké dosiahnuť s akýmkoľvek iným odtieňom.

Nosenie hnedej je v poslednej dobe obrovským trendom. Súčasná záľuba v minimalizme a prirodzenej kráse sa vo veľkom objavila na predvádzacích mólach aj v pouličnom štýle. Od hlbokej tmavej hnedej až po svetlú pieskovú je v trende celé spektrum hnedej farby. Od neformálneho vzhľadu až po luxusné oblečenie, tento neutrálny odtieň jednoducho vo vašom šatníku nesmie chýbať.

Odporúčame: Ako často prať podprsenku a akým spôsobom sa o ňu starať?

Móda

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Aká farba sa hodí k hnedej?

Čo sa týka hnedej farby, z ladenia farieb v obliekaní si nemusíte robiť veľkú hlavu. Pre dokonalú eleganciu obohaťte svoj šatník ľahkými letnými šatami v odtieňoch karamelu a zvýraznite svoj outfit zlatými doplnkami. Zaobstarajte si široké nohavice v pieskovej farbe, ktoré môžete doplniť bielym tielkom, prútenou kabelkou a sandálmi. 

Chystáte sa na letnú svadbu? Stavte na elegantný saténový overal v hnedej farbe. Hnedú sukňu zase zlaďte s krémovou blúzkou. Nezabudnite ani na doplnky v hnedej farbe, ako sú kabelky, bižutéria či slnečné okuliare.

Tóny hnedej farby krásne vyznejú i v kombinácii so smaragdovou, olivovozelenou, žltou, čiernou, bielou, červenou alebo ružovou. Nemajte strach z týchto kontrastov a týchto kombinácií farieb s hnedou. Práve naopak. Podčiarknite svoju osobnosť a nechajte vyniknúť váš štýl.

Móda

Zdroj: PINTEREST/thechrisellefactor.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Ako to len robí? Toto potrebuje vedieť každá žena:

Rita Ora a jej starostlivosť o pleť: Čo je kľúčom k jej mladistvému vzhľadu?

Móda

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/masha-sedgwick.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/Vanessa Mitchell

Móda

Zdroj: PINTEREST/gabimay.com.br

Móda

Zdroj: PINTEREST/masha-sedgwick.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/bloglovin.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/elle.com

Zdroj foto:

úvodná koláž: PINTEREST/thezoereport.com, PINTEREST/whowhatwear.com, PINTEREST/styledumonde.com
 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE