RECEPT: Obložené chlebíčky s ananásovo-kuracím šalátom z Pečie celé Slovensko

Máte radi exotické chute a kombináciu slaného a sladkého? V tom prípade si tieto obložené chlebíčky od Táničky z relácie Pečie celé Slovensko úplne zamilujete. Domáci chlebík dopĺňa šalát z kuracích pŕs, ananásu a kukurice. Ak chcete svojich hostí či návštevu pohostiť takto netradične, postupujte podľa receptu nižšie.

Suroviny na chlieb:

  • 300 g pšeničnej múky
  • 180 g celozrnnej múky
  • 50 g rôznych semien (slnečnicové, sezamové, tekvicové, ľanové)
  • 50 g droždia
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 10 g soli
  • 260 g vody

Majonéza:

  • 1 vajce
  • 150 ml slnečnicového oleja
  • 1-2 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL dijónskej horčice
  • Štipka soli

Ananásovo-kurací šalát:

  • 300 g kuracích pŕs
  • 200 g konzervovaného ananásu
  • 150 g kukurice z konzervy
  • 5 ks vajec
  • 150 g tvrdého syra

Dekorácia:

  • Štipka čierneho sezamu
  • 1 ananás
  • Polníček

Postup prípravy chlebíčkov:

  1. Chlieb – všetky suroviny zmiešame, vymiesime cesto. Dáme na 15 minút kysnúť, potom dáme do formy na pečenie a odložíme na ďalších 15 minút odpočívať. Medzitým si predhrejeme rúru na 250 stupňov . Po nakysnutí, postriekame chlebík vodou, posypeme semienkami a pečieme 15 minút pri teplote 210 stupňov, potom vyberieme z formy a pečieme ešte 15 minút. Upečený chlieb necháme vychladnúť.
  2. Ananásový kvietok – ananás nakrájame na tenké krúžky (cca 3 mm), vložíme do rúry na sušenie.
  3. Majonéza – v miske zmiešame všetky suroviny, vyšľaháme tyčovým mixérom, pridáme soľ. Odložíme do chladničky.
  4. Uvaríme kuracie prsia, vajca. Ananás, syr a vajca nakrájame na kocky, pridáme kukuricu, natrhané kuracie mäso. Ochutíme majonézou a okoreníme.
  5. Chlieb nakrájame na kúsky, naložíme šalát, posypeme čiernym sezamom a dozdobíme ananásom a polníčkom.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE