Tieto krásne farebné cupcakes inšpirované morským svetom upiekla a ozdobila v relácii Pečie celé Slovensko Táňa. Vyzerajú skrátka na zahryznutie a skvelo aj chutia. Tešiť sa môžete na plnku z bielej čokolády a exotické coulis s kandizovaným ananásom a papájou. Tak táto dobrota sa zo stola stratí raz-dva. Skúste cupcakes tiež?
Suroviny na cesto:
- 165 g pšeničnej múky
- Štipka soli
- 65 g masla
- 150 g práškového cukru
- 10 g vanilkového extraktu
- 1 vajce
- 60 g slnečnicového oleja
- ½ lyžičky octu
- ½ lyžičky sódy
- 160 ml acidofilného mlieka 3,5 %
Suroviny na plnku:
- 360 g smotanového syra
- 150 g masla
- 60 g práškového cukru
- 100 g bielej čokolády
Exotické coulis:
- 60 g kandizovaného ananásu
- 60 g kandizovanej papáje
- 70 g kryštálového cukru
- 40 g pudingového prášku
- 350 ml voda
- 150 g čerstvého ananásu
Dekorácie:
- Jedlá ružová farba
- 150 g špeciálnej cukrovej tvarovacej hmoty
- Modelovacia hmota
Postup prípravy cupcakes:
- Rúru predhrejeme na 170 stupňov. V miske mixéra vyšľaháme maslo, cukor a soľ, potom postupne pridáme ocot a acidofilné mlieko.
- Cez sitko preosejeme suché ingrediencie, naplníme formičky do polovice a pečieme 20 minút pri teplote 165 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť.
- Ananás a papáju dáme do hrnca, pridáme pudingový prášok, cukor a vodu. Varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť, potom pridáme na kúsky nakrájaný čerstvý ananás.
- Pripravíme plnku. Do masla izbovej teploty pridáme cukor a vyšľaháme, potom pridáme vychladnutý smotanový syr a rozpustenú bielu čokoládu. Rozdelíme na 3 časti a zafarbíme tromi rôznymi potravinárskymi farbami. Preložíme do cukrárskeho vrecúška so špičkou a plníme cupcaky.
- Vykrojíme stred, dáme vychladnuté exoticke coulis, potom pomocou špičky dozdobíme cupcaky.
- Rozpustíme cukrovú tvarovaciu hmotu, pridáme do nej ružové farbivo. Ľad nasypeme do hlbokej misky a vylejeme na neho cukrovú tvarovaciu hmotu, z ktorej sa takto vytvarujú koraly. Vyberieme a dozdobíme nimi cupcaky.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko