Kto by nemiloval čokoládu? Samozrejme, nájdu sa i takí, ktorí fandia iným príchutiam, no chuť čokolády patrí dozaista k tým najobľúbenejším. Ak patríte medzi fanúšikov čokolády, určite neodoláte čokoládovej torte s čokoládovou plnkou. A aby to nebolo len o čokoláde, na osvieženie pridáme aj marakujovú plnku. Tak takúto dobrotu upiekla v Pečie celé Slovensko súťažiaca Dominika. A vy si ju môžete upiecť tiež.
Suroviny na cesto:
- 7 vajec
- 210 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- 140 g kryštálového cukru
- 100 g horkej čokolády 54 %
- 30 g masla
- 1 prášok do pečiva
- Štipka soli
Marakujová plnka:
- 85 g vajec
- 136 g marakujového pyré
- 51 g kryštálového cukru
- 2 plátky želatíny
- 135 g masla
Čokoládová plnka:
- 750 g horkej čokolády 54 %
- 375 ml smotanovej šľahačky 33 %
- 110 g masla
- 100 g kryštálového cukru
Na ozdobenie:
- Jedlé žlté kvety
- 100 g bielej čokolády (peniažky)
- 4 bielky
- 250 g kryštálového cukru
- 0,5 dl vínneho octu
- 1 plátok jedlého zlata
Postup prípravy čokoládovej torty:
- Najprv si nad parou rozpustíme čokoládu s maslom a necháme trochu vychladnúť. Bielky oddelíme od žĺtok a žĺtka vmiešame metličkou do vychladnutej čokolády s maslom.
- V kuchynskom robote vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom. Keď budeme mať tuhý sneh pomaly metličkou vmiešame čokoládovo-žĺtkovú zmes. Musíme si dávať pozor, aby nám sneh nespadol.
- Múku, kakao, soľ a prášok do pečiva preosejeme cez sito a primiešame pomaly k zmesi. Cesto dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 170 stupňov cca 35-40 min.
- Kým sa korpus pečie, pripravíme si čokoládový a marakujový krém. Marakujový krém si pripravíme tak, že želatínu dáme napučať do studenej vody. Do hrnca nalejeme marakujové pyré, cukor, vajcia, a za stále miešania privedieme k 84 stupňov. Pridáme želatínu a necháme krém vychladiť na 40-50 stupňov.
- Na záver pomocou ponorného mixéra pridáme maslo nakrájané na kocky. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Čokoládový krém si pripravíme tak, že čokoládu s maslom a cukrom dáme nad paru rozpustiť. Za stáleho miešania na záver prilejeme horúcu smotanu, premiešame aby sa nám všetko spojilo a dáme vychladiť do chladničky.
- Keď krém dobre stuhne, prelejeme ho do kuchynského robota a pridáme smotanovú nátierku. Robot pustíme na plné otáčky, kým sa nevytvorí tuhý krém.
- Upečený korpus rozdelíme na 3 časti a začíname vrstvenie. Na prvý plát nanesieme čokoládový krém a do stredu nanesieme marakujový krém, priložíme druhú časť korpusu a postup zopakujeme. Zo zvyšného krému obtrieme boky a vrch torty. Zdobíme podľa fantázie.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko