Vrstvenie svetrov ako zimný trend - zahrejte sa vo veľkom štýle

Zima nám klope na dvere a chladnému počasiu by sme mali prispôsobiť aj svoj šatník. Teplé kabáty a bundy, módne snehule, oversized šále a hrubšie roláky - toto je povinná výbava, ktorá k zimnému obdobiu neoddeliteľne patrí.

Nezabúdajme však na pletené svetre. Tie sú jednoducho klasikou, ktorá len tak ľahko z módy nevyjde. Tieto módne kúsky nielen príjemne zahrejú, ale dokážu oživiť každý jesenný či zimný outfit bez rozdielu na to, či sa chystáte na hory, na rande alebo do práce. Sveter a sukňa, sveter so šatami, trendy červené svetre, luxusný úplet a vysoké kozačky či ďalšie elegantné kombinácie - asi medzi nami nie je nikto, kto by nemiloval teplé pleteniny.

Určite sa všetci z nás tešia na to, keď klesnú teploty a my môžeme vytiahnúť svoj obľúbený sveter. Avšak módni dizajnéri a odborníci v oblasti módy naznačujú, že tento rok jeden sveter jednoducho nestačí. Musíte mať na sebe dva alebo dokonca tri svetre pre to, aby ste boli štýloví. Znie vám to ako niečo nepredstaviteľné? Alebo sa pri tejto predstave začínate potiť? My vás naučíme ako na tento módny trend.

Neprehliadni: Význam nosenia prsteňa podľa prstov na ruke

Zimné svetre

Vlnené svetre, pletená vesta, svetre z recyklovanej priadze, cropped sveter, luxusné svetre, zimné svetre jednofarebné či pestrofarebné, sveter čiernej farby, najluxusnejšie zimné svetre či svetre rôznych štýlov - aké svetre sú túto sezónu horúcimi trendmi? 

Tento rok vyniká najmä jeden typ svetra, ktorý uvidíme všade - sveter s káblovým úpletom. Táto nadčasová technika pletenia využíva textúrované stehy v decentných vzoroch. Takmer každá značka tieto svetre už zahrnula do svojej kolekcie. Takže si nemusíte lámať hlavu nad tým, kde kúpiť dlhý sveter či krátky model s káblovým úpletom.

Medzi horúce trendy vo svetroch pre túto zimu patria aj úplety zdobené flitrami či trblietavým háčkovaním, ktoré sa hodia nielen na Štedrý deň, ale aj na vianočný firemný večierok. Miesto vo svojom zimnom šatníku by ste mali nájsť aj mäkkým mohérovým svetrom, rolákovým svetrom, štýlovým kardiganom a neprehliadnuteľným pásikavým modelom.

Trend na zimu 2023

Trend vrstvených svetrov odštartovala značka Miu Miu, ktorá na jeseň 2022 najskôr predviedla vrstvenie košieľ. Módny dom Prada pokračoval v experimentovaní a vo svojej kolekcii ready-to-wear na jar 2023 predstavil vrstvenie ľahkých svetrov jemného strihu.

Sandy Liang tiež predviedla kreatívny pohľad na vrstvenie svetrov počas svojej prehliadky jar/leto 2024, keď obliekla svoje modelky do úpletov doplnených svetrom uviazaným okolo ramien.

Ak vrstvenie svetrov inšpirovaných 90. rokmi nie je práve vašou prioritou a túžite po niečom trochu uhladenejšom, vrstvené svetre dizajnérky Danielle Guizio môžu byť presne tou kombináciou, ktorú hľadáte. Vrstvením svojich mäkkých mohérových viest vytvorila dizajnérka koketnú kombináciu.

Pozri aj: 7 tajomstiev krásy severaniek, ktoré by ste mali zaradiť do svojej rutiny

Sveter

Zdroj: PINTEREST/elle.com.au

Ako na vrstvenie svetrov?

Zdá sa vám, že vrstvenie oblečenia, a navyše vrstvenie svetrov, nie je nič pre vás? Nemajte obavy, nie je to v tom žiadna jadrová fyzika.

Najjednoduchší spôsob, ako experimentovať s trendom vrstvenia svetrov, je s tenším svetrom, cez ktorý si prehodíte kardigán. Je to výborný spôsob, ako začať s touto stylingovou technikou. Ďalším nápadom je obliecť si priliehavý dlhší sveter a navrstviť ho hrubším modelom s jednoduchým výstrihom. Rukávy vrchného svetra si nezabudnite vyhrnúť.

Tieto módne trendy v podobe vrstvenia vo vás prebudia fantáziu a vytvárajú priestor pre hravosť a kreativitu. Kombinujte zimné farby, strihy a vzory, nebojte sa skúšať a párovať rôzne štýly.

Pri vrstvení svetrov voľte však ľahšie látky a materiály, aby ste sa vyhli objemnosti, ako je merino vlna, zmesi bavlny alebo hodvábnej vlny, tenký kašmír alebo mohér. Skombinovať môžete pletené svetre s rôznymi tvarmi výstrihov, ale skvele pôsobí i trendy kombinácia dvoch tenších svetrov na zapínanie, ktoré môžete doplniť nadrozmerným, hrubším, gigantickým šálom.

INŠPIRUJTE SA: Zimné vrstvenie svetrov

Nadčasová kombinácia - navrstvené svetre, teplý kabát, pletená sukňa a čižmy

Sveter

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Vrstvenie oblečenia- štýlové svetre

Svetre

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

Sveter a pletená vesta

Vesta

Zdroj: PINTEREST/elle.com

Kardigán, sveter a sukňa

Svetre

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

Zaujímavá kombinácia troch svetrov

Sveter

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

Zdroj foto: úvodná koláž - PINTEREST/refinery29.com, PINTEREST/whowearswhat.com, PINTEREST/styledumonde.com

1 komentár
Helena Povalova

Helena Povalova

20.12.2023 11:26

V chladnejšom počasí si rada oblečiem viacej vrstiev.

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE