Pokrývky hlavy, ktoré sú hitom tohto leta: Tieto by nemali chýbať ani vo vašom šatníku

Letné mesiace nás podobne ako každý rok prekvapili vysokými teplotami. Horúce počasie sa vkradlo i do našich šatníkov a jarné kúsky sme vymenili za ľahké ľanové oblečenie, pohodlné tričká, šortky a voľné šaty.

Zatiaľ čo opaľovacie krémy zostávajú najdôležitejším prostriedkom na ochranu pokožky pred slnkom, letné pokrývky hlavy, od veľkých klobúkov až po štýlové šiltovky, vám tiež môžu poskytnúť potrebnú ochranu či už leňošíte pri bazéne, šantíte na pláži alebo jednoducho idete na obed s priateľmi.

Na to, aby ste i toto leto vyzerali trendy a nadčasovo, mali by ste svoj šatník obohatiť niekoľkými módnymi doplnkami. Ktoré pokrývky hlavy patria medzi must have leta 2023?

Neprehliadni: Fashion tipy: Ako nosiť bielu, modrú alebo zelenú počas leta?

Rybársky klobúk

Tento obľúbený klobúčik na hlavu je charakteristický úzkym, nadol klesajúcim okrajom. Klobúk je zvyčajne vyrobený z odolnej bavlnenej tkaniny, ako je džínsovina alebo plátno, alebo ťažkej vlny, ako je tvíd, niekedy s kovovými očkami umiestnenými na temene klobúka.

Rybársky klobúk sa údajne objavil okolo roku 1900. Tieto klobúky boli pôvodne vyrobené z vlnenej plsti alebo tvídovej látky a tradične ich nosili írski farmári a rybári ako ochranu pred dažďom, pretože lanolín z nepranej (surovej) vlny spôsobil, že tieto klobúky boli prirodzene vodotesné.

Dnes je táto pokrývka hlavy obrovským hitom, ktorý si získal obľubu medzi všetkými vekovými kategóriami. Ide o veľmi praktický, univerzálny kúsok, ktorý sa dá ľahko kombinovať a ani s jeho praním si nemusíte robiť veľa starostí.

Baseballové čiapky

Pamätáte si, ako sa kedysi nosili baseballové čiapky? Módni dizájneri tento staromódny kúsok vrátili späť na predvádzacie móla a do šatníka nielen mužov, ale aj žien. Táto dámska čiapka je praktickým, ale aj štýlovým doplnkom letných outfitov. Môžete ju skombinovať s džínsovými šortkami, tričkom na ramienka a teniskami. 

Elegantnejšia dámska šiltovka zdobená flitrami sa skvele hodí i k pohodlným letným šatám alebo k overalu. Už ste si túto trendy dámsku pokrývku hlavy zaobstarali? Ak nie, mali by ste to napraviť.

Dámsky klobúk so širokým okrajom

Klobúk so širokým okrajom je nielen dovolenkovou klasikou, ale je aj vynikajúcim prostriedkom na ochranu tváre, krku a ramien pred ostrým letným slnkom. Určite si ho nezabudnite pribaliť do vašej batožiny.

Slamený klobúk výborne doplní dlhé široké nohavice, bavlnené tielko a letné sandále. Táto kombinácia predstavuje nadčasový vzhľad, ktorý je ideálny na dochádzanie do práce, letnú oslavu alebo na grilovačku u známych. Dámsky klobúk so širokým okrajom je vhodným doplnkom i ku šatom, sukni alebo k štýlovým bermudám

Pozri aj: Hnedá je nová čierna: Prečo by táto farba nemala chýbať ani vo vašom šatníku?

Klobúk boater

Boater klobúky alebo lodné klobúky sú odvodené od slameného klobúka canotier, ktorý tradične nosili gondolieri v Benátkach. Lodný klobúk sa objavil ako trend športového oblečenia na začiatku 30-tych rokov v oblasti ako cyklistika, jazda na koni a poľovníctvo.

Neskôr sa začal spájať s kaviarňami pod holým nebom a vidieckymi výletmi. Keď Coco Chanel predstavila svoju vlastnú verziu lodného klobúka, čím sa vysmiala väčším a luxusnejším klobúkom tej doby, tento módny doplnok sa stal obrovským hitom.

Dnes sa tieto klobúky dajú nosiť takmer ku každému outfitu, od džínsov a šiat až po pútavé overaly. Pravidlá módy sa zmenili a osobný štýl, flexibilita a kreativita sú kľúčovými prvkami. Takže zapojte fantáziu a skombinujte tento klobúk po svojom.

1 komentár
Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

18.08.2023 11:11

Klobúk je pekný i užitočný módny doplnok

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE