Využitie krištáľov v starostlivosti o pleť: Z ich sily a účinkov budete prekvapení!

Krištály si získali v posledných rokoch veľkú popularitu. Nielen, že sú krásne a pútavé, ale mnohí veria, že dokážu pomôcť v rôznych oblastiach života. 

Niektoré druhy krištáľov sú pre svoje jedinečné vlastnosti vhodnou voľbou na umiestnenie do priestoru, na odrušenie nežiadúcich energií v byte, dome či kancelárii a sú tiež obľúbenou liečiteľskou pomôckou. Po krištáľoch siahajú ľudia aj vtedy, keď trpia úzkosťami, trápi ich nespavosť, potrebujú ochranu pred negatívnymi vplyvmi okolia, alebo túžia po mužskej pozornosti. 

Oblasťou, v ktorej sú krištály výborným pomocníkom je aj starostlivosť o pleť. Aj napriek tomu, že zatiaľ neexistujú žiadne vedecké dôkazy, ktoré by potvrdzovali účinky krištáľov, tieto vzácne kamene sa používajú už tisíce rokov. Či už bojujete so suchou pleťou, s akné alebo neviete, ako zatočiť s vráskami, rozhodne sa oplatí vyskúšať ich silu. Zaobstarajte si jeden z nasledujúcich kameňov a zaraďte ich do svojej každodennej pleťovej rutiny.

Neprehliadni: Najlepšie letné vychytávky od Dermacol: Užite si leto naplno!

Gua sha a face roller

Počuli ste už výraz Gua sha? Ide o špeciálny kameň. Tvárová masáž pomocou tohto kameňa bola adaptovaná zo starodávnej čínskej masážnej techniky. Pomáha vyhladiť vrásky, uvoľniť svalové napätie a spevniť kontúry tváre. Taktiež stimuluje tok lymfy a odvádzanie toxínov. Zlepšuje tiež absorpciu a účinnosť použitých kozmetických prípravkov.

Obľúbenou pomôckou v oblasti tvárovej masáže sa stal i face roller. Tento masážny valček zlepšuje krvný obeh a zmierňuje opuchy tváre a v okolí očí. Pomáha zmierňovať príznaky unavenej pleti, pôsobí upokojujúco a odbúrava stres.

Jadeit

Jadeitový kameň pôsobí liečivo na obličky a nadobličky. Uzdravuje bunkový a kostrový systém, pomáha hojiť stehy a odstraňuje z tela jedovaté látky. Naši predkovia ho používali na zlepšenie krvného obehu, na vyhladenie vrások a zmiernenie opuchu. Tento liečivý kameň podporuje tiež harmóniu a rovnováhu, ktoré môžu slúžiť na zlepšenie existujúcich problémov s pleťou.

Krištáľ

Kameň krištáľ je vec, ktorú by mal vlastniť každý z nás pretože patrí medzi najsilnejšie kamene. Pomôže vám myslieť jasnejšie a lepšie sa sústrediť. V rámci pleťovej rutiny vám bude nápomocný pri redukcii jemných vrások a dokáže tiež zlepšiť celkový stav vašej pokožky.

Pozri aj: S.O.S záchrana pre slnkom spálené pery: TOTO vám uľaví a pery zároveň ošetrí

Ametyst

Zdroj: Depositphotos

Ametyst

Ametyst je najobľúbenejšou odrodou kremeňa. Okrem toho, že tento fialový kameň prináša kreatívne nápady a pomáha zbaviť sa nepríjemných závislostí, má upokojujúcu energiu, ktorá pomáha získať kvalitný spánok. Ametyst vo veľkom prispieva k dokonalému vzhľadu pleti a má tiež detoxikačné vlastnosti. V neposlednom rade podporuje regeneráciu buniek a bojuje proti kožným infekciám.

Čierny onyx

Tento liečivý kameň sa používa pri poruche rovnováhy, odoberá negatívnu energiu z tela, ostrí zrak a posilňuje imunitný systém. V oblasti starostlivosti o pleť dokáže kameň onyx oživiť pokožku. Pomáha pri rôznych kožných zápaloch, menších jazvách nepekných ranách či kožných ekzémoch. 

Ruženín

Ruženín bol už od antických dôb ctený ako kameň priateľstva a lásky. Hovorí sa o ňom, že pri použití na koži môže pomôcť udržať pleť mladistvú a zlepšiť krvný obeh. Tento krásny kameň dokáže tiež upokojiť citlivú pokožku. Vďaka svojim chladiacim účinkom sa používa pri zápalových stavoch pokožky.

Ako používať krištály?

Najjednoduchší spôsob používania liečivých kameňov je položiť ich priamo na pokožku počas toho, ako oddychujete. Kryštály môžete i nosiť vo forme šperkov na krku alebo na ruke.

Kamene tiež môžete na noc umiestniť do kozmetického prípravku, ktorý bežne používate. Ametyst, ruženín a kryštál dajte do vane s napustenou vodou. 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE