Vlasy poškodené slnkom a horúcim počasím? Vyskúšajte tieto tri domáce masky na vlasy

Starostlivosť o vlasy by sme nemali podceňovať, a to najmä počas letných dní. Slnečné lúče, vysoké teploty, suché a vlhké počasie či slaná morská voda žiadnym vlasom na kráse nepridávajú. 

Tak ako aj svoju pokožku chránime opaľovacími krémami, tak aj o vlasy by sme sa mali náležite starať a poskytnúť im to, čo im chýba. Iba tak budú korunou našej hlavy.

Možno ani vaše vlasy nie sú podľa vašich predstáv a túžite po zdravej, hustej hrive, ktorú vám bude každý závidieť. Skúšali ste niekedy urobiť si domácu masku na vlasy? Nie je to nič náročné, príprava vám nezaberie veľa času a postačia vám bežne dostupné suroviny.

Prinášame vám tri recepty na domáce masky na vlasy. Či už máte dlhé, farbené, krátke, vlnité vlasy alebo nosíte krátke účesy, vyskúšajte ich a doprajte vašim vlasom tú správnu starostlivosť.

Masky na vlasy

Či už hľadáte zázrak na suché vlasy, masku na suché vlasy, zábal na vlasy, hydratačnú masku, domáci recept na rast vlasov alebo masku na poškodené končeky vlasov, základom pri príprave DIY masiek na vlasy je kvalita používaných surovín.

Príroda ponúka nespočetné množstvo účinných a regeneračných látok, ktoré sú prospešné nielen pre naše telo, ale aj vlasy. Skúsme ich silu a účinky využiť v náš prospech.

Maska na vlasy z olivového oleja a jogurtu na poškodené končeky

Ak chcete, aby boli vaše vlasy hydratované a zdravé, zvýšte príjem bielkovín a zdravých tukov, jemne ich kefujte a vyhýbajte sa horúcim stylingovým nástrojom.

Pridanie oleja do vlasov v podobe masky vlasy nielen hydratuje, ale vytvára tiež vrstvu, ktorá ich obaľuje a chráni pred poškodením vplyvom prostredia. 

Potrebujeme:

  • ¼ šálky plnotučného jogurtu
  • 1 lyžica olivového oleja

Do misky dajte jogurt a pridajte olivový olej. Zmes poriadne premiešajte. Naneste na vlasy a nechajte pôsobiť 15 až 30 minút. Následne vlasy opláchnite a umyte ako bežne. 

Túto posilňujúcu masku na vlasy aplikujte raz týždenne, aby ste vyživili a zahojili rozštiepené končeky.

Pozri aj: Ako využiť fén na vlasy v domácnosti? TOTO by vám ani vo sne nenapadlo!

Maska

Zdroj: Depositphotos

Hydratačná maska pre suché vlasy

Ak hľadáte najlepšiu domácu masku na vlasy, vyskúšajte kombináciu oleja a medu. Surový med má antibakteriálny a protizápalový účinok a tiež prispieva k hojeniu. Vlasy pozostávajú z bielkovín a olej z avokáda či mandlí má prírodné proteíny, ktoré pomáhajú posilňovať vlasy. Je dokázané, že kokosový olej znižuje stratu bielkovín z vlasov a to z toho dôvodu, že dokáže preniknúť do vlasového drieku.

Na výrobu masky budeme potrebovať:

  • 2 polievkové lyžice oleja (kokosový, avokádový alebo mandľový)
  • 1 polievková lyžica organického surového medu

Ingrediencie zmiešajte a zmes zohrejte v mikrovlnnej rúre na niekoľko sekúnd, kým nebude dostatočne teplá, aby sa dala ľahko rozotrieť. Keď trochu vychladne, vmasírujte ju do pokožky hlavy a potom ju zakryte čiapkou, šatkou na 30 minút až hodinu. Nakoniec dobre opláchnite. Takúto hydratačnú masku na vlasy si doprajte raz za dva týždne.

Čistiaca maska na svrbivú pokožku hlavy

V lete sa často stáva, že sa viac potíme, a to platí i o pokožke hlavy. Vyskúšajte čistiacu masku na vlasy a pokožku hlavy.

Soľ a olej v podobe peelingu stimulujú rast vlasov a odstraňujú všetky lupiny bez toho, aby vysušili pokožku hlavy. Olivový olej ošetruje vlasy, zatiaľ čo citrónová šťava rozpúšťa zvyšky masky.

Ako si pripraviť čistiacu masku na pokožku hlavy?

  • 2 polievkové lyžice morskej soli
  • 1-2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1-2 lyžice olivového oleja

Zmiešajte soľ, citrónovú šťavu a olej v nádobe. Následne zmes aplikujte na vlasy a niekoľko minút vmasírujte do pokožky hlavy. Vlasy i pokožku hlavy nakoniec poriadne opláchnite a umyte šampónom.

Pivo

Zdroj: Depositphotos

Pivo na vlasy?

Počuli ste už o pivnej maske? Pivo na vlasy v podobe kondicionéru dokonca používa i hollywoodska herečka Catherine Zeta Jones. Pivo však môžete použiť i vo forme masky na vlasy alebo si ním ich jednoducho opláchnuť.

Pivnú masku na podporu rastu vlasov si môžete pripraviť v kombinácii s banánom, medom a vajíčkom. Stačí ak zmiešate aspoň 300 ml piva, 1 banán, 1 vajíčko a 1 polievkovú lyžicu medu. Potom si zmes vmasírujte do pokožky hlavy a prejdite ňou od korienkov až po končeky. Pozor, pivo pred použitím na vlasy otvorte a nechajte asi 30 minút stáť, aby sa z neho uvoľnili plyny. 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE