RECEPT: Maková torta s pečenými slivkami z Pečie celé Slovensko

Mak je skvelou výživnou potravinou, ktorá by sa mala v našom jedálničku objavovať často. Vedeli ste o tom, že patrí medzi najlepšie zdroje vápnika? Vďaka tomu dokáže preventívne pôsobiť aj proti osteoporóze. Pripraviť z neho možno mnoho dobrôt, napríklad aj túto tortu so slivkami. Ako na ňu, vám prezradí Naďa z relácie Pečie celé Slovensko.

Suroviny na korpus:

  • 180 g zmäknutého masla
  • 300 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 vajec
  • 300 g mletého maku
  • 300 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 štipka soli
  • škorica
  • kôra a šťava z 1 citrónu
  • 250 ml mlieka

Suroviny na krém:

  • 500 g mascarpone
  • 500 g tučného tvarohu
  • 500 g šľahačky
  • 200 g práškového cukru
  • kôra a šťava z 1 citrónu

+ pečené slivky s cukrom a škoricou alebo slivkový kompót, biela poťahovacia hmota, modré farbivo

Postup:

  • Najprv si pripravíme korpusy. Zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mletý mak.
  • Maslo vyšľaháme s cukrami a postupne pridávame vajíčka a citrónovou kôru a šťavu.
  • Začneme primiešavať sypkú zmes a mlieko.
  • Cesto rozlejeme do tortovej formy a pečieme na 170 °C cca 55 minút.
  • Počas pečenia si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone s tvarohom, šľahačkou a cukrom, nakoniec pridám citrónovú kôru a šťavu.
  • Korpusy rozkrojíme, naplníme krémom a slivkami.
  • Tortu potiahneme bielou poťahovacou hmotou, na ktorú budeme maľovať folklórne vzory potravinárskou farbou.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE