Dlhé a husté riasy – 5 jednoduchých tipov pre krásny pohľad

Krásne, husté a dlhé riasy sú snom mnohých žien. V súčasnej dobe, keď je dôraz kladený na vizuálnu stránku osobnosti, sa perfektne upravené riasy stali nielen symbolom krásy, ale aj prostriedkom, ako vyjadriť svoj osobitý štýl a sebavedomie. Riasy, rovnako ako akákoľvek iná časť tela, potrebujú pravidelnú starostlivosť, aby ostali zdravé a krásne.

Vplyv dlhých a hustých rias na celkový vzhľad tváre nemožno poprieť. Riasy rámujú oči a dodávajú hĺbku a intenzitu pohľadu, čo môže napríklad aj zásadne ovplyvniť prvé dojmy pri stretnutí. Sú ako tajná zbraň, ktorá okamžite zvýrazní vaše oči a dodá im výrazný lesk. Preto nie je prekvapujúce, že ženy hľadajú spôsoby, ako svoje riasy udržať v najlepšom stave. Ako na to?

Poďme teda spoločne preskúmať, ako môžete svojim riasam dopriať tú najlepšiu starostlivosť. Chcete mať krásne prirodzené riasy? A ako zabezpečiť prirodzené dlhé riasy, ktoré lákajú pohľadom? Pomôže dobré sérum na mihalnice alebo prírodné prípravky? A čo ďalšie metódy, ako podporiť dlhé a husté riasy? Čítajte ďalej!

1. Šetrné odličovanie očí

Ak túžime po dlhých a hustých riasach, musíme začať pekne od začiatku. Je dôležité myslieť na to, aby sme si ich neúmyselne nepoškodzovali. A k tomu môže ľahko dôjsť pri nešetrnom odličovaní alebo celkovo pri necitlivej manipulácii v očnom okolí.

Agresívne odstraňovanie make-upu alebo trenie očí rukami pri odličovaní môže poškodiť mihalnice. Mihalnice sú jemné a krehké a ich poškodenie môže spôsobiť lámavosť, vypadávanie alebo iné problémy s rastom. Šetrné odličovanie minimalizuje riziko poškodenia mihalníc a udržuje ich zdravé.

Na odličovanie očného okolie voľte prípravky na to určené a jemné odličovacie tampóny z prírodných materiálov. Na očné okolie netlačte a nešúchajte. Dobrým pomocníkom sú dvojfázové odličovače, ktoré sú nemilosrdné k zvyškom očného make-upu.

Odporúčame: Levanduľové tonikum - prírodná starostlivosť o pleť s relaxačným účinkom

sérum na riasy

Zdroj: Depositphotos

2. Pravidelné používanie séra na rast mihalníc

Chcete prirodzene dlhšie riasy bez toho, aby ste si museli lepiť tie umelé? V tom prípade je nutné sa zamerať na špeciálnu starostlivosť. Čo tak použiť sérum na rast rias? Dnes je už tento druh kozmetických produktov bežne dostupný a máme z čoho vyberať.

Kvalitné séra na rast mihalníc sú formulované tak, že obsahujú aktívne zložky, ktoré podporujú a stimulujú rast mihalníc. Tieto zložky môžu zlepšiť prirodzený cyklus rastu mihalníc, čo vedie k hustejším, dlhším a silnejším mihalniciam.

Niektoré séra napríklad obsahujú hydratačné zložky a vitamíny, ktoré zlepšujú kondíciu mihalníc a chránia ich pred krehkosťou a lámavosťou. Pravidelné používanie séra môže pomôcť udržiavať mihalnice hydratované, pružné a zdravé. A podpora zdravia mihalníc zabezpečí prirodzený rast rias.

Ak sa obzeráte po kvalitných sérach na riasy, ktoré podporia zdravý rast mihalníc, môže voliť prípravky značky NacomiTáto značka má v ponuke nielen dobré séra na pomoc pri raste mihalníc, ale taktiež aj rôzne iné pleťové a telové produkty. A na čo nezabúdať pri aplikácii séra? Sérum aplikujeme na dôkladne očistené oči a nevyhnutná je aj pravidelnosť aplikácie.

3. Prírodné oleje pre rast rias

Čo ešte dobre pomáha na rast? Dlhé krásne mihalnice vedia taktiež zabezpečiť viaceré prírodné oleje, ktoré sú plné živín a majú blahodarný účinok nielen na pokožky či vlasy, ale aj riasy. Poznáte napríklad ricínový olej? Ricínový olej je jedným z najznámejších olejov používaných na podporu rastu mihalníc. Tento olej posilňuje vlasové folikuly a podporuje rast silnejších a zdravších mihalníc.

Tento olej podporujúci rast mihalníc je bohatý na vitamín E, ale aj ďalšie vitamíny či protizápalové a antimikrobiálne vlastnosti. A ktoré ďalšie rastlinné oleje podporia vlastné riasy? Odporúčaný je aj kokosový olej, mandľový olej, jojobový olej či arganový olej. Pre želaný a viditeľný efekt je nevyhnutné riasy ošetrovať olejčekom pravidelne.

Pri ich aplikácii platí to isté, ako keď nanášate mihalnicové sérum – ošetrujeme len dôkladne očistené riasy. Na ošetrenie rias olejom môžete použiť čistý aplikátor alebo štetec na riasy. Ideálna je aplikácia pred spánkom. Pri aplikácii oleja sa snažte vyhnúť priamemu kontaktu s očami a vnútorným okrajom viečok, aby ste minimalizovali riziko podráždenia alebo pálenia.

Odporúčame: Upokojujúci bylinný kúpeľ - pohladí telo i dušu

dlhé riasy

Zdroj: Depositphotos

4. Zelený čaj pre dlhšie mihalnice

A tento trik na prirodzene husté riasy poznáte? Ak predlžovanie mihalníc nie je vašou šálkou kávy a chcete podporiť zdravý rast rias, siahnite po zelenom čaji. Zelený čaj obsahuje antioxidanty, najmä katechíny a kofeín, ktoré môžu pomôcť stimulovať rast mihalníc a zlepšiť cirkuláciu krvi v oblasti očí.

Okrem toho má prirodzené protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť znížiť opuchy a podráždenie očných viečok. A ako použiť zelený čaj na riasy? Jednoducho si uvarte silný zelený čaj a nechajte ho vychladnúť.

Následne doň namočte bavlnený vatový tampónik a priložte na riasy, resp. zatvorené oči. Nechajte chvíľku pôsobiť. Pre maximálny efekt aplikujte vatové tampóny namočené v zelenom čaji na očné viečka pravidelne, ideálne niekoľkokrát týždenne.

5. Pravidelná masáž viečok pre prirodzene dlhšie riasy

Ak túžite mať husté prirodzené riasy a chcete spraviť pre to maximum, pridajte do svojej rutiny aj jemné masáže očného okolia. Ich účinkom môže byť práve perfektná stimulácia rastu mihalníc. Masáž viečok môže zlepšiť prekrvenie oblasti okolo očí, čo zvyšuje prísun živín k folikulám mihalníc a potenciálne stimuluje ich rast.

Ako na to? Pred začiatkom masáže si dôkladne umyte ruky a očistite tvár, aby ste predišli prípadnému zavlečeniu baktérií do očí. Pred masážou môžete jemne zahriať viečka použitím teplých (nie horúcich) obkladov. Tým sa uvoľnia prípadné napätia a zvýši sa účinnosť masáže.

Použite prstenníky, pretože s nimi budete vyvíjať najjemnejší tlak. Začnite pri vnútornom kútiku očí a jemnými, kruhovými pohybmi sa pohybujte smerom k vonkajšiemu kútiku. Potom sa vráťte späť k vnútornému kútiku. Masáž môže trvať 3 až 5 minút. Počas masáže vyvíjajte veľmi ľahký tlak.

Po masáži môžete aplikovať sérum na rast mihalníc alebo olej. Rastlinný olej tiež môžete aplikovať už pred masážou. Opäť nezabúdajte na to, že pre výsledky je nutná konzistentnosť v starostlivosti.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE